Oțelul Galați a fost depunctată

Oțelul Galați a fost depunctată sursă foto: Arhiva EvZ

Comisia de Disciplină a Federației Române de Fotbal a decis ieri penalizarea echipei Oţelul Galaţi cu două puncte în viitorul sezon, pentru datorii de 1,25 milioane de euro către un impresar, informează mediafax.ro.

Oţelul, fostă campioană a României, a mai primit o lovitură suplimentară: gruparea de la Dunăre a primit interdicţie la efectuarea de transferuri, până la achitarea datoriei.

Gălăţenii au avut ca ultim termen de plată data de 25 mai. Decizia Comisiei de Disciplină poate fi contestă decizia în cinci zile.

Deși și-a burdușit conturile cu peste 15 milioane de euro după participarea în grupele UEFA Champions League sezonul trecut, clubul Oțelul a terminat anul competițional cu o mulțime de datorii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Marius Stan, vicepreședintele clubului Oțelul, a semnalat în dese rânduri, fără succes însă, piedicile pe care i le pun anumiți acționari ai clubului. "Anticipam acest lucru, este voinţa acţionarilor care refuză cu bună ştiinţă să plătească datoriile către impresari, alţi oameni de afaceri care ne-au creditat sau furnizori.

Vor mai veni tăvălug peste noi astfel de decizii. Din păcate, personal nu am ce face. Aceşti acţionari vor să distrugă clubul şi încet, încet reuşesc acest lucru.

Sunt datorii recunoscute de noi, pe care acţionarii refuză să le plătească deşi banii sunt în cont", a spus Stan.