Dan Căpăţână sare astfel în apărarea „ preşedintelui” său  menţionând că „toate acţiunile şi tot ce s-a întâmplat în privinţa cheltuirii banului public de către Consiliul Judeţean în relaţia cu Spitalul Judeţean, au fost absolut legale”.Managerul încearcă să întărească spusele lui Nicuşor Constantinescu la ieşirea de la DNA, că banii cheltuiţi pe programele de sănătate precum şi atragerea la Constanţa a mai multor medici din Bucureşti cărora, prin CJC, le-a oferit apartamente într-un ansamblu rezidenţial din Mamaia, ar fi proiecte justificate şi benefice pentru alegătorii constănţeni. „Eu nu ştiu ce au găsit procurorii ăia,habar nu am,dar faptul că CJC în ultima perioadă de timp, a băgat milioane de euro in spital,cu rezultate pe care nu le putem nega, de exemplu pe serviciile medicale vis a vis de infractul miocardic, mi se pare un lucru absolut deplasat. Eu sunt convins de faptul că domnul preşedinte este nevinovat în toate acuzaţiile care i s-au adus”.Dan Căpăţână îl acordă credit şefului său şi la cheltuirea „legală” a 13.305.000 lei, reprezentând, conform DNA, plăţi din fonduri publice către asociaţii şi cluburi sportive. „Adică dacă promovezi sportul şi sănătatea, eşti infractor?.Mi se pare o atitudine care nu are nimic de a face cu un stat democratic sau cu a încerca să dezvolţi societatea.Că până la urmă raţiunea unui preşedinte de Consiliu Judeţean este de a sprijin lucrurile în care statul ne-a lăsat de izbelişte”.
„Putea să facă infarct”
Şeful Spitalului Judeţean Constanţa s-a pus chiar în postura unui om care iese dintr-o instituţie şi „sar trei inşi pe mine,încearcă să mă bage în maşină, sirene..”. Medic fiind, îşi dă astfel seama că dacă preşedintele CJC era mai slab de înger, „în momentul în care eşti bruscat, poţi să faci şi un infarct dacă vine unul şi te trage de revere şi sare pe tine”. Dan Căpăţână este indignat mai ales de atitudinea anchetatorilor care l-au săltat pe Nicuşor Constantinescu.”A brusca pe cineva care are o funcţie aleasă, nu o funcţie numită, mai ales pe un preşedinte de Consiliu Judeţean, nu mi se pare  o atitudine corectă. Puteau să stea de vorbă două ore acolo. Că de asta sunt plătiţi cei care erau acolo, şi poliţia judiciară şi DNA. Dar atitudinea asta nu e în regulă”.
Deşi „a băgat milioane de euro în Spitalul Judeţean Constanţa”, Nicuşor Constantinescu a plecat la tratament în SUA. Dar directorul spitalului din subordinea CJC are şi aici o explicaţie. „Nu vreau să comentez aici, este o chestiune care ţine de un lucru mult prea intim, vis a vis de sănătatea domnului preşedinte, vis a vis de afecţiuni şamd. Dar niciodată nu am afirmat, şi nici domnul preşedinte, că suntem un spital în care se poate face orice, oricând, la nivelul cel mai de sus. Niciun spital din lume nu acoperă absolut totul la un nivel de performanţă maximă. Nici în România, nici în străinătate. Nu există spitale care să performeze la fel, pe toate palierele”.
Acest articol este proprietatea Evenimentului zilei și este protejat de Legea drepturilor de autor. Orice preluare integrală sau parțială a conținutului se poate face doar cu citarea sursei, astfel: pentru publicațiile tipărite – ziarul Evenimentul zilei, iar pentru publicațiile online – www.evz.ro

Te-ar putea interesa și: