ORGANIZARE: Decoruri de nuntă înregistrate la Oficiul de Invenţii şi Mărci

ORGANIZARE: Decoruri de nuntă înregistrate la Oficiul de Invenţii şi Mărci

O firmă din Timişoara şi-a înregistrat decorurile pentru nunţi la Oficiul de Stat pentru Invenţii şi Mărci.

Compania, care are ca domeniu de activitate organizarea de nunţi şi evenimente speciale, deţ ine în acest moment exclusivitate pentru un sfeşnic de masă, un model de falduri decorative pentru masa invitaţilor şi pentru patru tipuri de decoraţiuni de tavane, realizate din material textil.

Ultimele, bunăoară, reuşesc să transforme într-un loc de vis cea mai anostă încăpere, formând, din mijlocul tavanului un fel de floare de lotus care coboară de-a lungul pereţilor de jur-împrejurul meselor. Toate au fost înregistrate la OSIM înainte de finele anului trecut.

Decorurile protejate de Legea drepturilor de autor pot fi văzute cu ocazia celui mai mare târg de nunţi, deschis, până duminică, la Casa Tineretului din Timişoara.

Ne puteți urmări și pe Google News

Patru modele de tavane şi falduri originale

„Suntem pe piaţă din 2003 şi totdeauna ne-am străduit să venim cu decoraţiuni deosebite, pe care le creăm chiar noi. Anul trecut s-a impus să luăm măsuri şi să ne protejăm munca, pentru că au început să fie copiate tavanele noastre“, explică Simona Mărieş, administratorul agenţiei Dalisis. Aşa s-a ajuns la OSIM pentru protejarea celor patru modele de tavane.

O altă marcă înregistrată este faldul pentru masa invitaţilor. „Până la noi, toate firmele decorau cu falduri exclusiv masa mirilor. Noi am fost primii care am gândit falduri speciale pentru celelalte mese, ale invitaţilor. Modelul pe care l-am înregistrat la OSIM s-a născut după două luni de întâlniri cu mireasa, pregătind o nuntă pentru o persoană importantă din oraş, care dorea ceva deosebit şi dispunea de un buget pe măsură“, adaugă reprezentanta singurei agenţii de nunţi cu marcă înregistrată.

Spionajul în breaslă e practicat la scară largă. „Fiecare firmă e cu antenele ridicate şi află din timp ce face cealaltă. Dacă se pregăteşte vreo nuntă cu schepsis, unde se anunţă decoruri ieşite din comun, concurenţa face cum face şi infiltrează un om încă de când se amenajează locul, ca să afle secretul“, povesteşte Marius P., ospătar. Alteori, rolul de agent 007 îl joacă nuntaşii.

O agenţie de nunţi din Arad şi-a asumat deja modelul pus la punct de agenţ ia timişioreană şi, mai mult, s-a prezentat cu el la un târg de profil. „I-am anunţ at că deţ inem marca înregistrată pentru acest model, iar dacă nu găsim o cale de dialog cu ei, vom ajunge în instanţă“, spune administratorul Dalisis.