Evenimentul Zilei > Actualitate > Ordonanţa salariilor pentru bugetari prinde viteză
Ordonanţa salariilor pentru bugetari prinde viteză

Ordonanţa salariilor pentru bugetari prinde viteză

Ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, turează motoarele pe Ordonanţa privind salariile bugetarilor. El susţine că aceasta ar putea fi elaborată, împreună cu partenerii sociali, până pe 15 mai, lansată timp de două săptămâni în dezbatere publică şi adoptată de Executiv la 1 iunie, a anunţat Pîslaru de la Palatul Victoria.

La prima conferinţă de presă după ce a fost nominalizat ca ministru al Muncii, Pîslaru a avansat ca termen de finalizare a ordonanţei luna august, urmând ca din septembrie bugetarii să fie salarizaţi după noua grilă.

„Noi vom avea o ordonanţă de corecţie adusă la salarizarea personalului din zona bugetară. Prin urmare, sporurile şi indemnizaţiile şi orice măsură specifică oricărei familii ocupaţionale vor rămâne aşa cum sunt ele în momentul actual. (…) Nu este vorba de îngheţare. Sporturile şi indemnizaţiile au mersul lor. Noi ce încercăm să facem acum este să ne concentrăm pe salariile de bază”, a explicat ministrul Muncii. El a mai adăugat că de creşteri salariale ar putea beneficia între 300.000 şi 500.000 de bugetari. În România sunt circa 9 milioane de persoane care muncesc cu acte în regulă, dintre care 2 milioane lucrează pe salariul minim pe economie.