Prezent în cadrul unei reuniuni de partid la Râmnicu Vâlcea, șeful PNL i-a îndemnat pe colegii săi de partid să coboare din „turnurile de fildeş” către oameni:

„Nu-mi pun problema dacă câstigăm alegerile. Singura mea problemă e cu cât câştigăm alegerile (…) Nu avem probleme. Singura noastră problemă este să fim mai bine organizaţi, să ne apropiem de oameni şi de orice fel de oameni, să coborâm mulţi dintre noi din turnurile noastre de fildeş către omul simplu, să vorbim pe limba lui, să modificăm relaţiile interumane pe care le avem cu cetăţenii, să avem disponibilitatea să vorbim cu ei, să le transmitem adevărul, că noi nu trebuie sa minţim, trebuie să spunem numai ce gândim, care sunt proiectele, iniţiativele noastre, ce vrem noi să facem pentru români", a precizat, sâmbătă, preşedintele PNL Ludovic Orban, la reuniunea regională a organizaţiilor liberale din Oltenia, potrivit Mediafax.ro.

„Să fim inteligenţi şi să ne promovăm oameni de calitate din partid, iar acolo unde nu avem candidat de primar, să avem capacitatea să găsim oameni buni, nu neapărat de la alte partide. Hai să nu mai căutăm pe la alte partide candidaţi de primar sau alte lucruri. Hai să căutăm în societate, pentru că sunt foarte mulţi oameni care au reuşit în viaţă, sunt poveşti de succes în România, oameni care au ceva de dat pentru că ei au reuşit în cariera lor, trebuie să atragem astfel de oameni", a mai spus Orban.

Liderul național-liberalilor a dezvăluit că Guvernul pune la cale o Ordonanţă de Urgență cu privire la standardele de cost pentr lucrările publice, iar prin intermediul acesteia „vrea să dea liber la furat”.

„Vă prezint o nouă escrocherie pe care o pune la cale PSD. Practica europeană este aceea de existenţă de standarde de cost în special pentru lucrările publice. În 2010, după o lungă dezbatere şi negociere, au fost adoptate de Guvernul Boc, prin HG, standardele de cost. (…) Iată că PSD s-a plictisit de standardele de cost care îi constrâng la proceduri de licitaţie care duc la contracte în care costurile să fie în jurul standardelor de cost. PSD vrea să dea liber la furat în tot ce înseamnă achiziţie publică", a mai spus Ludovic Orban.

Liderul liberal mai susținut că există în acest sens un proiect de OUG care nu a fost lansat în dezbatere publică.

„Există o Ordonanţă de Urgenţă care nu a fost lansată oficial în dezbatere publică şi pe care probabil PSD vrea să o dea tot aşa, noaptea ca hoţii, să o bage pe sub uşa şedinţelor de Guvern, prin care desfiinţăm standardele de cost. Urmăresc foarte clar să nu mai fie condiţionaţi, astfel încât să poată să încarce nota de plată a cetăţeanului şi să jefuiască bugetul”, a declarat Orban.