În sectorul 1 va candida dl Tăriceanu. PNL sector 1 a votat ca şi candidat la Senat pe dl Tăriceanu. Această candidatură este în interesul Uniunii Social – Liberale, dl Tăriceanu beneficiază de o cotă de încredere şi de o intenţie de vot foarte mare (…) De asemenea, acesta este o candidatură practic pe un colegiu care a aparţinut domnului Antonescu şi trebuie prevalată cu o candidatură de calibru similar. Nu în ultimul rând, dl Tăriceanu este în mod evident susţinut energic în cadrul organizaţiei şi de primarul sectorului 1 Andrei Chiliman, care are un cuvânt foarte important în desemnarea candidaţilor în sectorul 1″, a spus Orban.
În ceea ce priveşte zvonurile conform cărora colegiul în care ar urma să candideze Tăriceanu va fi cedat PC, Orban a afirmat că nu a fost informat de nicio negociere în acest sens şi că este în interesul PNL ca fostul premier să fie candidat în acel colegiu.
„Nu am fost informat de nicio negociere care să fii fost validată în Delegaţia Permanentă al PNL. Chiar dacă a existat intenţia de a ceda acest colegiu la PC, cred că interesul USL este ca în acel colegiu să fie candidat dl Tăriceanu. Trebuie să fie o personalitate care să fie la nivelul dl Antonescu, care a plecat din acest colegiu„, a mai spus Orban.