Evenimentul Zilei > Actualitate > Opoziția depune moțiune de cenzură
Opoziția depune moțiune de cenzură

Opoziția depune moțiune de cenzură

În replică la faptul că Executivul a adoptat o hotărâre de guvern privind Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu Mureș, USL va introduce o moțiune de cenzură.

Anunțul a fost făcut de liderul PSD, Victor Ponta. Potrivit acestuia, moțiunea va fi depusă în perioada imediat următoare, pentru că pe 11 mai începe campania electorală și aleșii vor avea preocupări în afara Parlamentului.
De asemenea, Ponta a amintit că în luna aprilie creştinii sărbătoresc Paştele.

Preşedintele PSD a precizat că a desemnat deja un grup de colegi care vor lucra la textul moţiunii, fiind de părere că aceasta trebuie să se refere, în principal, la "guvernarea de târguială şi şantaj" şi la faptul că "în fruntea ţării stă un om slab care capitulează necondiţionat în faţa UDMR" şi probabil şi a PDL, dacă va aloca bani de la Guvern pentru aleşii locali.

Executivul a adoptat, astăzi, hotărârea de guvern privind Universitatea de Medicină şi Farmacie (UMF) Târgu Mureş, au declarat surse guvernamentale.

UDMR a cerut în coaliţia de guvernare crearea unei facultăţi în limba maghiară, Ministerul Educaţiei lansând, pe 13 martie, în dezbatere publică, un proiect de HG în acest sens.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: