Clanul mafiot Camorra din Napoli transportă deşeurile care au invadat oraşul din sudul Italiei la groapa de gunoi "Ochiul Boului" din Glina pe banii administraţiei locale, ai guvernului Berlusconi şi ai Uniunii Europene, potrivit unei anchete făcute de săptămânalul italian "L’Espresso" şi publicată pe 3 decembrie.
Problema incinerării deşeurilor în România, chiar şi a celor ilegale, a intrat în vizorul Interpol-ului, cu toate că poliţia română a negat deschiderea unei anchete legate de acest subiect, relata publicaţia italiană.
ONG-urile cer explicaţii
„Societatea civilă este îngrijorată şi alertată, ca urmare a acţiunilor de tip mafiot prezentate în acest articol şi vă solicită o poziţie oficială privind această problemă. ONG-urile semnatare ale acestei scrisori, printre care şi cele care de-a lungul timpului au realizat acţiuni de curăţenie cu sprijinul voluntarilor şi cu sprijinul autorităţilor, solicită să realizaţi o anchetă lămuritoare în acest caz, ale carei rezultate să fie făcute publice”, se arată în scrisoarea deschisă.
De asemenea, ONG-urile susţin că doresc ca „acest subiect să fie elucidat de autorităţile române abilitate, în cel mai scurt timp”, subliniind că vor depune eforturi pentru a păstra subiectul în atenţia publicului larg până la soluţionarea lui.