OMV a pus ochii pe MOL

OMV a pus ochii pe MOL

STRATEGIE. Grupul energetic austriac OMV are in plan sa preia MOL, mai ales dupa ce a platit aproape un miliard de euro pentru a-si majora de la 10% la 18,6% participatia la compania ungara de petrol si gaze naturale.

Reprezentantii grupului austriac sustin ca operatiunile desfasurate de cele doua companii se completeaza din punct de vedere regional in Europa Centrala si ar trebui sa profite de tendintele de consolidare ale sectorului de petrol si gaze naturale, unificandu-si activitatea.

„OMV vrea sa-si consolideze participatia strategica la MOL prin aceasta operatiune. Compania este convinsa de beneficiile pe termen lung asociate unei cooperari mai intense”, se arata intr-un comunicat al companiei austriece.

In plus, potrivit oficialilor OMV, investitorul austriac vrea sa convinga managementul MOL sa accepte unificarea operatiunilor celor doua companii, pentru a forma un jucator central-european in domeniul energiei suficient de puternic pentru a se confrunta cu concurentii rusi. Astazi, OMV si MOL sunt prezente pe piata din Romania. Daca OMV si-a extins foarte mult operatiunile prin preluarea Petrom, MOL a incercat sa castige cota de piata printr-o fuziune cu Shell, in 2005.

Ne puteți urmări și pe Google News