Evenimentul Zilei > Justitie > „Omul pădurii” a bătut doi colegi de celulă şi a muşcat un mascat
„Omul pădurii” a bătut doi colegi de celulă şi a muşcat un mascat

„Omul pădurii” a bătut doi colegi de celulă şi a muşcat un mascat

Eugen Galeş, deţinutul care în luna mai a ucis un coleg de celulă de la Penitenciarul Mărgineni şi care în martie anul trecut a evadat după ce a sărit de la o fereastră din Judecătoria Moreni, a atacat doi deţinuţi de la Penitenciarul Jilava, în timp ce aceştia dormeau, unul fiind dus de urgenţa la spital.

Unul dintre deţinuţi este grav rănit, fiind lovit cu un picior de scaun. Galeş este în tranzit la Penitenciarul Jilava, imediat după incident fiind transferat la Penitenciarul Giurgiu, moment în care a muşcat de mână un „mascat” care-l însoţea. Potrivit unui comunicat al Pentitenciarului Jilava, în jurul orei 5.00, Galeş a lovit cu un scaun doi colegi de celulă, aceştia fiind atacaţi în timp ce dormeau.
Recidivă
În luna mai, Eugen Galeş a mai omorât un coleg de cameră din Penitenciarul Mărgineni după ce l-a lovit cu un scaun în cap. Deţinutul care a murit era Daniel Iordan, individul care în 2010 a ucis o studentă la Medicină şi a incendiat-o în locuinţa acesteia din localitatea Făgăraş (Braşov). Iordan fusese condamnat la închisoare pe viaţă, în martie 2011, după ce în 7 august 2010 a omorât o tânără din Făgăraş. Victima lui Iordan, Lucia Crişan, în vârstă de 21 de ani, era studentă în anul II la Facultatea de Medicină din Sibiu, secţia Stomatologie. Galeş, în vârstă de 40 de ani, din judeţul Buzău, avea, la momentul comiterii faptei, o condamnare de trei ani şi patru luni pentru vătămare corporală şi se afla la Penitenciarul Mărgineni din aprilie 2010. De asemenea, în martie 2012, Eugen Galeş a fost condamnat la 25 de ani de închisoare pentru uciderea mătuşii sale şi a unui bărbat de 31 de ani, pe care l-a atacat pentru a-i lua hainele şi calul. După doi ani, sentinţa judecătorilor de la Tribunalului Buzău, nu este definitivă.
Omorâtă cu sapa
Galeş şi-a omorât o mătuşă cu care era în conflict de mai multă vreme, lovind-o cu o sapă în cap. Două zile mai târziu, Galeş a omorât o altă persoană din aceeaşi localitate, un tânăr de 31 de ani, pe care l-a întâlnit pe câmp şi pe care l-a luat la bătaie pentru a-i fura hainele şi căruţa. Galeş a lovit victima cu o furcă, după care i-a introdus un cuţit în ochi. Cele două crime din 2010 au fost comise după ce în urmă cu şapte ani bărbatul bătuse un alt localnic. Galeş nu a fost prins în tot acest timp, trăind ascuns pe dealurile şi în pădurile din localitatea Năeni. După ce a fost prins, Galeş a evadat, în martie 2011, din sediul Judecătoriei Moreni, fiind prins după o lună într-o pădure de lângă localitatea dâmboviţeană Ocniţa.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: