Evenimentul Zilei > Justitie > Omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, trimis după gratii. Sentința este definitivă
Omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, trimis după gratii. Sentința este definitivă

Omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, trimis după gratii. Sentința este definitivă

Se răresc oamenii de încredere în jurul lui Sorin Frunzăverde. Mâna dreaptă a baronului de Caraș Severin, Ionesie Ghiorghioni, până lunile trecute vicepreședinte al Consiliului Județean din acest județ, merge la pușcărie. El a fost condamnat definitiv, ieri.

Curtea de Apel Timişoara a pronunţat sentința definitive în dosarul în care fostul vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionesie Ghiorghioni este acuzat de luare de mită. Sentința este ceva mai mica decât cea inișțială, însă e cu executare, iar omul lui Frunzăverde va petrece următorii ani după gratii.

Ghiorghioni a primit 4 ani şi şase luni de închisoare cu executare, deşi Tribunalul Caraș-Severin l-a condamnat iniţial la 7 ani și 4 luni.

În plus, i s-a interzis exercitarea drepturilor pe o perioada de cinci ani, după pedepsa principală. Ba mai mult, Ghiorghioni va trebui să restituie o parte din banii încasați ca mită, Adinei Armaşu – 180  de euro şi 5.276 de lei. Fostul vicepreședinte al CJ Caraș Severin mai trebuie să achite statului 9.500 lei cu titlu de confiscare specială, până la achitarea bunurilor fiind-I menținut sechestrul asigurator pe bunuri.

În rechizitoriul procurorilor se arată că în perioada 2013 –2015, Ionesie Ghiorghioni în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a pretins şi primit de la omul de afaceri Valentin Armaşu, martor denunţător, sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) încheiate de societatea comercială administrată de către denunţător cu instituţia publică respectivă. Banii ar fi ajuns la acesta prin intermediul soţiei omului de afaceri, Adina Armaşu şi a nepotului său, Cosmin Ghiorghioni.

În timpul audierilor, Ghiorghioni a spus că a primit banii sub formă de împrumut, fiind internat la o clinică din Austria, pentur o operație la coloana vertebrală.