Bărbatul de 36 de ani nu ar fi putut supravieţui unui transplant cardiac clasic din cauza problemelor cu plămânii pe care le avea (hipertensiune pulmonară).
Operaţia la care a fost supus Smith Tyson, bărbatul de 36 de ani, poartă numele de transplant de inimă "heterotopic" şi a fost realizată de chirurgii de la Spitalul Thorton din San Diego.
Aceştia i-au lăsat inima la locul ei şi au adăugat o a doua de la un donator. "Procedura aleasă este una foarte rară, însă este o operaţie sigură cu o speranţă de viaţă medie de 10 ani", a explicat chirurgul Jack Copeland.
Operaţia a avut loc pe 14 februarie şi a fost realizată cu succes, iar pacientul spune că "se simte din ce în ce mai puternic pe zi ce trece".
Bărbatul cu două inimi urmează să fie externat în două săptămâni, iar medicii se aştepată ca viaţa lui să reintre în normal în câteva luni.

<object height=”390″ width=”640″><embed allowfullscreen=”true” allowscriptaccess=”always” type=”application/x-shockwave-flash” src=”http://www.youtube.com/v/C1vjA4AQ5I0&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3″ height=”390″ width=”640″></embed></object>