Omleta perfectă, varianta franțuzească. Ingredientul la care trebuie să renunți
- Cristian Raducanu
- 15 martie 2024, 08:59
Omleta este poate unul dintre preparatele cele mai consumate la micul dejun. Bucătarii cu pretenții au dezvăluit care este secretul pentru a avea un preparat savuror și delicios în fiecare dimineață.
Omleta perfectă, varianta franțuzească
Chefi celebri ne sfătuiesc să renunțatăm la ingredientele inutile și să respectăm rețeta franceză, nu cea americană. În bucătăriile din România, bucătarii amatori folosesc ulei pentru prepararea omletei de dimineață, cu toate că este un preparat care poate fi consumat și în cursul zilei. Până la urmă gusturile nu se discută.
Să ne întoarcem la sfatul chefilor celebri care spun că este de evitat pe cât de mult posibil utilizarea uleiului atunci când pregătim omleta. Nu de alta, dar riscăm să-i supărăm rău pe urmașii lui Auguste Escoffier. Așadar, pentru un gust imbatabil nu vom folosi ulei. Vom folosi în schimb doar ouă și unt, atât.
Uleiul, cea mai mare greșeală în procesul de gătire
Untul schimbă complet gustul. Omleta clasică are o textură corectă, moale, iar culoarea trebuie să fie uniformă, deschisă și sub nicio formă nu trebuie să aibă pete maronii.
De asemenea, bucătarii nu sunt de acord cu laptele în omletă. În schimb, dezvăluie un alt secret. Pentru a obține un preparat perfect ouăle trebuie bătute cu un tel preț de 30 de secunde. Ulterior, compoziție se condimentează ușor cu sare și piper. Perfecțiunea constă într-o tigaie antiaderentă și o flacără setată la o temperatură potrivită, potrivit Fanatik.
Fără ulei în omletă, doar puțin unt
Potrivit rețetei franțuzești omleta nu trebuie să fie tare la finalul procesului de gătire, interiorul trebuie să fie moale și pufos. Așadar, pentru următoarea dată când îți vei mai pregăti omleta la mic dejun ține cont de sfaturile bucătarilor profesioniști.
Secretul constă în procesul de preparare fără ulei, o tigaie anti-aderentă și o compoziției amestecată un minut. Nu uita și de unt și, evident de sare și piper.