Omletă la borcan. Nu îngrașă și se pregătește în câteva minute

Omletă la borcan. Nu îngrașă și se pregătește în câteva minute Omletă. Sursa foto: Dreamstime.com

Preparatul servit de majoritatea românilor la mic dejun poate fi pregătit sub diferite forme. Varianta în care omleta să fie gătită în borcan este mai puțin cunoscută. Totuși, aceasta este extrem de gustoasă și poate fi ideală în zilele aglomerate, când timpul pentru pregătirea micului dejun este limitat.

O omletă pufoasă, plină de cașcaval și șuncă, poate face parte dintr-un mic dejun perfect. Cu toate că aceasta se pregătește în tigaie, de cele mai multe ori cu mult ulei, există și alte variante de preparare. Iată cât de ușor poți obține un mic dejun sănătos.

Omletă la borcan

Pentru pregătirea acestei rețete se pot folosi vase mici rezistente termic.

Sursa foto: Arhiva EVZ

De asemenea, această variantă de omletă se poate găti în borcan. Iată ingredientele necesare.

Ne puteți urmări și pe Google News
  • 3 ouă;
  • cașcaval ras;
  • 4 felii de șuncă;
  • o lingură de iaurt grecesc;
  • sare, piper.

Cum se prepară

Cele trei ouă se sparg, iar conținutul lor se adaugă în într-un borcan. Peste acestea se toarnă cașcavalul ras și feliile de șuncă tăiată în bucăți mici. De asemenea, iaurtul grecesc se adaugă în compoziție, împreună cu sarea și piperul.

Într-o oală cu pereți dubli se pune la fiert un litru de apă. Atunci când apa ajunge la punctul de fierbere, borcanul sau vasul rezistent termic se așează în oală. Acesta se acoperă cu un capac și se lasă pe foc timp de 5-8 minute.

După ce este gata, omleta poate fi servită atât din borcan, într-un mod inedit, cât și pe un platou, alături de salată verde.

Omletă. Sursa foto: Arhiva EVZ

Omletă cu spanac

Pentru acest preparat se poate folosi atât spanac proaspăt, însă va fi la fel de gustos și cel congelat, găsit în supermarketuri. Să sparg patru ouă iar albușurile se bat spumă. Este aceasta se adaugă gălbenușurile, un praf de sare și piper. Frunzele spanac se pot tăia mărunt sau se pot adăuga în compoziție ca atare.

Omleta se gătește în tigaia unsă cu unt, la foc mic. Pentru aduce un strop de culoare acestui preparat, în compoziție se poate adăuga și ardei roșu, dovlecel și chiar măsline.

De asemenea, în această omletă se pot adăuga și bucăți de piept de pui sau kaizer. În acest caz, timpul de gătire va fi mai lung, însă rezultatul final este unul de excepție.