Bucătarii au explicat cum se face omleta perfectă. Secretul constă în ingredientele folosite, dar și în modul în care o prepari. Merită să încerci această rețetă.
Omleta este unul dintre cele mai consumate alimente și la români, dar puțini știu să o facă perfect. Secretul omletei perfecte nu este să bați puternic ouăle. Acestea trebuie bătute cu furculița, doar cât să se omogenizeze. Dacă bați ouale foarte tare, rezultatul final va fi o omletă cauciucată și densă.
Secretul omletei perfecte
Bucătarii au dezvăluit că trebuie ca la fiecare două ouă întregi să adaugi, în plus, un gălbenuș. Tot ei au spus că omleta perfectă se face din 3 ouă, iar în loc de ulei să folosim unt. În funcție de numărul de ouă folosite, trebuie să folosim și o tigaie cu diametrul potrivit. Dacă se folosesc mai multe ouă, este nevoie de o tigaie mare, iar dacă sunt puține ouă, se folosește o tigaie cu diametrul cât mai mic.
Omleta perfectă. Sfaturi de la bucătari
Dacă folosești legume la omletă, acestea trebuie puse în tigaie înainte cu două minute de a pune ouale bătute, în untul topit. Se pot pune verdețuri, boabe de mazare, boabe de porumb, ceapa tăiată ”peștișor”, ardei gras roșu sau verde, tocat în bucățele mici. Se mai poate pune șuncă presată, șunculiță afumată, rondele de cârnăciori.
Nu se folosesc roșii crude pentru ca sunt prea zemoase și strică omleta. Mai bine le pui alături, tăiate felii. Ai grijă să amesteci, folosind o spatulă lată. Ae poate adauga cașcaval ras peste omletă exact când este gata, și apoi se răstoarnă în farfurie. Nu trebuie să o prăjiți foarte mult și nici să adaugați sare în exces, potrivit rețeteșivedete.
Omletă fără ouă
Există și o rețetă de omletă fără ouă. Pentru această rețetă aveți nevoie de următoarele ingrediente:
- făină de năut – 75 grame,
- apă – 100 ml,
- sare și piper după gust,
- condimentele preferate – după gust,
- ulei de măsline – 30 ml.
Pentru umplutură:
- brânză tare – 40 grame,
- conservă de porumb – 80 grame.
- Se toarnă făina de năut într-un bol, se adaugă apă, un praf de sare, condimentele preferate, 1 lingură de ulei și se amestecă bine până se omogenizează.
- Se încinge o tigaie la foc moderat și se unge cu ulei. Turnați aluatul peste el și întindeți-l uniform pe toată suprafața cratiței.
- Se prăjește aproximativ 2 minute până devine auriu, apoi se întoarce cu o spatulă pe cealaltă parte și se prăjește încă 1-1,5 minute. Transferă clătitele pe o farfurie.
- Răzuiește brânza pe răzătoarea medie și pune-o pe omletă împreună cu porumbul. Rulează clătitele și gata.