Omletă fără ouă. O rețetă simplă cu câteva ingrediente

Omletă fără ouă. O rețetă simplă cu câteva ingrediente Omleta perfectă. Sursa: dreamstime.com

Ouăle nu sunt neapărat principalul ingredient pentru omletă. Imaginează-ți că poți prepara o omletă fără ouă! Dacă te întrebi cum este posibil și nu ai mai mâncat omlete vegane până acum, încercă această rețetă.

Omletă fără ouă. Dacă ai alergie sau pur și simplu nu îți plac ouăle, avem pentru tine o rețetă inedită. Îți vom prezenta în cele ce urmează cum să faci o omletă fără ouă. Partea bună este că e gata imediat, în doar 3 minute! Chiar și o omletă poate fi preparată fără ouă!

Pentru cine vrea să evite ouăle la micul dejun, rețeta aceasta este potrivită. Nu necesită foarte multe ingrediente și se prepară foarte ușor. Cel mai probabil ai deja tot ce îți trebuie în cămară. Omleta poate fi gătită tradițional, adică prăjită în tigaie, fie în tigaie anti-aderentă, adică coaptă.

Pentru a îmbunătății gustul omletei fără ou, poți adăuga alte ingrediente care îți sunt pe plac, dar nu se regăsesc în lista de mai jos.

Ne puteți urmări și pe Google News

Faceți un aluat simplu pe bază de apă, făină de năut, ulei și condimente, precum și o umplutură care poate fi variată după gust. Autorul rețetei, Myrosya Shul, sfătuiește o combinație de porumb conservat și brânză. Iar veganii pot folosi brânză tofu.

Omletă fără ouăp

Arhiva EVZ

Ingrediente pentru omletă fără ouă

  • făină de năut - 75 grame,
  • apă - 100 ml,
  • sare și piper după gust,
  • condimentele preferate - după gust,
  • ulei de măsline - 30 ml.
  • Pentru umplutură:
  • brânză tare - 40 grame,
  • conservă de porumb - 80 grame.

Rețeta, pas cu pas

Se toarnă făina de năut într-un bol, se adaugă apă, un praf de sare, condimentele preferate, 1 lingură de ulei și se amestecă bine până se omogenizează.

Se încinge o tigaie la foc moderat și se unge cu ulei. Turnați aluatul peste el și întindeți-l uniform pe toată suprafața cratiței.

Se prăjește aproximativ 2 minute până devine auriu, apoi se întoarce cu o spatulă pe cealaltă parte și se prăjește încă 1-1,5 minute. Transferă clătitele pe o farfurie.

Răzuiește brânza pe răzătoarea medie și pun-o pe omletă împreună cu porumbul. Rulează clătitele și servește-le pe masă. Poftă bună! Sursa: stiridiaspora.ro.