Omagiu pentru Sophia Loren

Omagiu pentru Sophia Loren

Festivalul de film de la Roma s-a deschis joi seară, prezentând o mostră de fast şi glamour à l’italienne.

Aflat la cea de-a doua ediţie, festivalul de la Roma se dovedeşte un concurent serios pentru bătrâna Mostră veneţiană, atrăgându-i pe iubitorii de film cu 14 pelicule în competiţie, exclusivităţi mondiale şi mari staruri anunţate pe covorul roşu. Seara de joi a aparţinut Italiei: celebrităţi precum Sophia Loren şi Andrea Boccelli au deschis festivităţile, iar Monica Bellucci a defilat pe covorul roşu.

Sophia Loren, în vârstă de 73 de ani, este actriţa omagiată de Festivalul de la Roma în acest an. Veteranei artiste italiene, îmbrăcată într-o rochie de bal de un negru strălucitor, i s-a înmânat un premiu pentru întreaga carieră în timpul ceremoniei de deschidere, desfăşurată la Teatrul Sistina. Sophia Loren a primit aplauze şi ovaţii de la o audienţă care cuprindea multe celebrităţi din lumea filmului şi a politicii. „Sper că merit acest lucru“, a spus marea actriţă pe un ton modest, înainte de a părăsi scena şi a lăsa locul lui Andrea Boccelli, care a interpretat arii clasice de Rossini, Verdi şi Puccini.

Monica Bellucci este vedeta filmului care a deschis festivalul, „Le deuxième souffle“ al regizorului francez Alain Corneau, remake după filmul realizat de Jean-Pierre Melville în 1966. Proiecţia a fost precedată de „Anna Magnani, Lupa Romana“, un omagiu de opt minute adus legendarei dive romane, constând dintr-un montaj de secvenţe asamblate de Gilles Jacob, selecţionerul Festivalului de la Cannes. O armată de vedete hollywoodiene, printre care Cate Blanchett, Francis Ford Coppola, Tom Cruise şi Sean Penn, va ateriza pe covorul roşu de la Roma în următoarele zile. Mult aşteptatul „Tinereţe fără tinereţe“ al lui Coppola, după Mircea Eliade, va fi proiectat în avanpremieră mondială, în această seară. Festivalul se va încheia pe 27 octombrie.

Ne puteți urmări și pe Google News