Olteanu: BNR nu va mai ieftini creditele

Olteanu: BNR nu va mai ieftini creditele

Banca Naţională a României (BNR) nu va mai reduce dobânda de politică monetară, nivelul de 3,5% stabilit marţi urmând să fie menţinut pentru o perioadă destul de lungă, a declarat viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu într-un interviu acordat Wall Street Journal (WSJ).

"Am încheiat ciclul de relaxare. Având în vedere situaţia actuală, locală şi internaţională, ne aşteptăm să rămânem la acest nivel pentru o perioadă destul de lungă", a afirmat Olteanu la New York, potrivit WSJ, citat de Mediafax.

Viceguvernatorul BNR a mai precizat, în interviul acordat Wall Street Journal, că turbulenţele de pe pieţele emergente i-ar putea determina pe investitori să retragă capital şi din România. Bogdan Olteanu a explicat şi că nivelul scăzut al inflaţiei din România oferă băncii centrale spaţiu de manevră pentru relaxarea politicii monetare.

Marţi, Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a redus dobânda de politică monetară de la 3,75% la un nou minim istoric de 3,5% pe an. Aceasta a fost cea de-a şasea scădere a dobânzii de la începutul anului trecut.

Ne puteți urmări și pe Google News