Evenimentul Zilei > Actualitate > Olguța Vasilescu a dat lovitura. Contractul a fost semnat. Italienii vor construi Centura Craiovei
Olguța Vasilescu a dat lovitura. Contractul a fost semnat. Italienii vor construi Centura Craiovei

Olguța Vasilescu a dat lovitura. Contractul a fost semnat. Italienii vor construi Centura Craiovei

Lia Olguța Vasilescu a început anul cum nu se poate mai bine, cu un contract în valoare de 133,44 milioane de lei. Centura Craiovei va fi construită de italienii de la Rizzani de Eccher. Perioada de execuție a celor 10 km este de 15 luni. Un alt proiect măreț lansat în acest an de edilul Craiovei este testarea pentru depistarea COVID-19 gratuită.

Vești bune la început de an pentru craioveni. Călin Cosmin Petruț, directorul Regional al DRDP Craiova, a semnat vineri contractul de execuție a lucrărilor pentru 10 km din “Centura de ocolire Craiova Varianta Sud DN 56-DN 55-DN 6”.

Cel care va efectua această lucrare a fost desemnat în urma unei licitației publice organizate de DRDP Craiova. Câștigător a ieșit ofertantul italian Rizzani de Eccher SpA. Valoarea contractului abia semnat este de 133,44 milioane de lei, fără TVA. Italienii s-au angajat să termine lucrările în termen de 15 luni.

Obiectivul de investiții “Centura de ocolire Craiova Varianta Sud, DN 56-DN 55-DN 6” se află în zona de Sud a Municipiului Craiova. Acesta face legătura între DN 56 ( Craiova-Calafat) – DN 55( Craiova-Bechet) – DN 6( Craiova-Caracal). Traficul de autovehicule din zona Calafat, Bechet și Drobeta Turnu Severin înspre Caracal- Alexandria- București se desfășoară în prezent prin Municipiul Craiova. Acest lucru duce la o aglomerare a orașului.

Lungimea Centurii Craiovei va fi de aproximativ 10 kilometri, iar italienii trebuie să construiască, în acest segment de drum, două parcări, una pe sens, două pasaje peste CF, un pod peste canalul de ape uzate, două intersecții giratorii la nivel cu DN 55 si DN 56, o bretea de acces pentru legatura cu DN 6 în sensul giratoriu existent.

Lia Olguța Vasilescu oferă craiovenilor testare COVID-19 gratuită

Centura Sud Craiova nu este singurul mare proiect pe care edilul îl realizează în acest început de an. Un proiect în sănătate vine în sprijinul cetățenilor, în plină pandemie.

Lia Olguța Vasilescu a realizat că românii nu își permit să se testeze, costul lui RT-PCR pentru depistarea COVID-19 ajungând și la 500 de lei. Tocmai din acest motiv a decis să le ofere craiovenilor testare gratuită, programul fiind demarat de vineri, 14 ianuarie 2022. Cetățenii care au nevoie de un astfel de test trebuie să se prezinte la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Victor Babeș, din subordinea Primăriei Municipiului Craiova.

„Testarea gratuită pentru Covid-19 se poate efectua zilnic, inclusiv sâmbăta şi duminica, până pe data de 1 martie 2022, între orele 07:00 și 19:00, fără programare prealabilă, în ordinea sosirii la sediul spitalului din Calea București nr. 64.

Perioada de testare gratuită pentru cetățeni poate continua și după 1 martie 2022, în funcție de contextul epidemiologic. Rezultatele (exclusiv în limba română) vor fi disponibile pe suport de hârtie la poarta unității sau electronic, pe o adresă de e-mail, în termen de maximum 24 de ore de la testare, în funcție de numărul de solicitări”, a anunțat edilul Lia Olguța Vasilescu, într-o postare pe Facebook.