Evenimentul Zilei > Politica > ȘOC la vârful PNL. A fost lovit când se aștepta mai puțin. Vestea, confirmată în urmă cu scurt timp
ȘOC la vârful PNL. A fost lovit când se aștepta mai puțin. Vestea, confirmată în urmă cu scurt timp

ȘOC la vârful PNL. A fost lovit când se aștepta mai puțin. Vestea, confirmată în urmă cu scurt timp

Președinte Consiliului Județean Timiș și vicepreşedinte pentru Infrastructură de Transport al PNL, Alin Nica a fost confirmat pozitiv la testarea Covid-19 și a intrat în carantină.

Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Alexandru Preoteasa, este în aceeași situație medicală.

Cel mai tânăr primar

Născut pe 13 martie 1981 în Timișoara, Alin Adrian Nica a fost ales, în 2004, primar al comunei Dudeștii Noi, județul Timiș, devenind cel mai tânăr primar din România, la doar 23 de ani.

A fost reales primar al comunei pentru încă trei mandate consecutive, în 2008, 2012, și 2016.

În 2007, odată cu aderarea României la Uniunea Europeană, Dudeștii Noi a fost prima comună din țară care a accesat fonduri europene pentru dezvoltare locală.

Împreună cu echipa sa, a reușit să atragă în comună peste 28 milioane de euro din fonduri nerambursabile pentru aproximativ 50 de proiecte de dezvoltare.

Printre cele mai importante obiective realizate în perioada mandatului său de primar se numără: informatizarea Primăriei, extinderea rețelei de apă și canalizare pentru toți locuitorii comunei, extinderea infrastructurii rutiere, atragerea investitorilor privați și crearea de locuri de muncă.

Președintele Consiliului Județean

La alegerile locale din 27 septembrie 2020, Alin Nica a fost ales Președintele Consiliului Județean Timiș, cu 40,25% din voturi.

A fost unul dintre membrii fondatori ai Filialei Județene Timiș a Asociației Comunelor din România, cât și președintele acesteia în perioada 2004-2009.

A fost ales vicepreședintele Filialei pentru perioada 2009 – 2013, iar din 2013 prim-vicepreședinte.  De asemenea, a fost vicepreședintele Asociației Comunelor din România între anii 2005-2009.

Din anul 2005, este reprezentantul României în Comitetul European al Regiunilor (CoR) de la Bruxelles, unde a fost primul român care a deținut președinția Comisiei pentru Educație, Tineret, Cultură și Cercetare (EDUC) pentru doi ani (2010 – 2012).

Din 2017, este prim-vicepreședinte al Comisiei pentru Politica Socială, Educație, Ocuparea forței de muncă, Cercetare și Cultură (SEDEC) din cadrul CoR.

De asemenea, este membru al juriului care desemnează Capitala Europeană a Tineretului (2010-2012; 2018-prezent), cât și membru al comisiei care desemnează și monitorizează Capitalele Europene ale Culturii (2019-prezent).

La Eurovision

Pe lângă activitatea politică și cea la nivel european, Alin Nica a participat în 2009 la selecția națională pentru Concursul Muzical Eurovision, unde s-a clasat pe locul opt.

După participarea la Eurovision, a lansat două videoclipuri și a realizat turnee prin țară.

Alin Nica a terminat studiile pre-universitare la Liceul „Grigore Moisil” din Timișoara în anul 1999.  A urmat Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din Timișoara (1999-2004), cât și Școala de Arte din Timișoara (1999-2003).

 

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: