Meciul amical s-a disputat la Seul. Reprezentativa de fotbal a Olandei a profitat de faptul ca nu a avut ieri meci in preliminariile pentru Euro 2008 si a jucat, la Seul, un „amical” cu selectionata Coreei de Sud.

Batavii s-au impus cu scorul de 2-0, ambele goluri fiind marcate de mijlocasul de 24 de ani al nemtilor de la SV Hamburg, Rafael Van der Vaart. Olandezul a marcat in minutele 32 (din penalty) si 72.

Selectionerul Van Basten a trimis in teren urmatorii jucatori: Stekelenburg – Melchiot (85, De Jong), Heitinga, Mathijsen, Bouma (56, De Cler) – De Zeeuw (59, Landzaat), Sneijder (63, Engelaar), Van Bronckhorst – Van der Vaart, Huntelaar (62, Castelen), Slory (55, Kuyt).

Meciul cu sud-coreenii a reprezentat debutul la nationala pentru Andwele Slory, atacantul de 25 de ani de la Excelsior Rotterdam, fotbalist nascut in Paramaribo (Surinam), oras care l-a mai dat Olandei si pe mijlocasul Clarence Seedorf.

Framantarile din sanul nationalei batave s-au acutizat inaintea amicalului cu asiaticii. Marco Van Basten, propus de Johan Cruyff pentru postul de tehnician la FC Barcelona, i-a intors maestrului aprecierile.

Van Basten a declarat pentru site-ul Federatiei Olandeze de Fotbal ca Johan Cruyff, legendarul jucator al anilor ‘70 si omul care il consiliaza adesea, este cel mai potrivit pentru a prelua postul de selectioner.

„El este cel mai bun fotbalist din istoria Olandei, complet, fantastic. As vrea sa-l vad pregatind nationala. Dar il inteleg cand spune ca nu mai are tragere de inima sa se aseze pe banca”, a precizat Van Basten.