Obama: "SUA, pregătite pentru ameninţările Coreei de Nord"

Obama: "SUA, pregătite pentru ameninţările Coreei de Nord"

Potrivit Associeted Press, Coreea de Nord este gata să lanseze o rachetă cu rază lungă de acţiune. Testul ar putea avea loc în jurul datei de 4 iulie.

"Administraţia americană şi militarii noştri sunt pregătiţi", a declarat liderul de la Casa Albă într-un interviu acordat CBS, unde a fost întrebat despre posibilitatea lansării unui tir de rachetă nord-coreean spre Hawaii.

Într-un raport întocmit de ministrul japonez al apărării, Phenianul ar lansa o racheta cu rază lungă de acţine înspre insula Japoniei Okinawa, insula Guam sau Hawaii, arhipelagul american situat în mijlocul Pacificului.

Şeful de la Pentagon, Robert Gates, a anunţat măsuri speciale în Hawaii. Secretarul apărării a aprobat desfăşurarea în zonă a unui dispozitiv de apărare anti-rachetă şi de radare pentru susţinere militară în cazul unui atac nord-coreean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit AP, principalul cotidian nord-coreean scrie astăzi că este un "nonsens" să spui că regimul de la Phenian ameninţă Statele Unite. Aceeaşi publicaţie averizează că Phenianul este gată să răspundă dacă este atacat.

CITIŢI ŞI:

Coreea de Nord va continua să îmbogăţească uraniu

Coreea de Nord pregăteşte un nou test balistic