Evenimentul Zilei > International > Obama i-a scris lui Putin pentru a-l informa că a încălcat tratatul privind forţele nucleare
Obama i-a scris lui Putin pentru a-l informa că a încălcat tratatul privind forţele nucleare

Obama i-a scris lui Putin pentru a-l informa că a încălcat tratatul privind forţele nucleare

Preşedintele american Barack Obama i-a scris lui Vladimir Putin pentru a-l informa direct că guvernul SUA a stabilit faptul că Rusia a încălcat Tratatul privind forţele nucleare cu rază intermediară de acţiune (FNI) din 1987, a indicat Josh Earnest, purtător de cuvânt la Casa Albă, relatează Agerpres.

Earst a declarat faptul că acesta este problemă care necesită o atenţie imediată din partea liderilor ambelor ţări.

Rusia a fost acuzată de către un oficial american, care şi-a păstrat anonimatul, că a testat în urmă cu câteva luni o rachetă de croazieră. În acest fel, Rusia a încălcat Tratatul FNI care a fost semnat în anul 1987, în timpul Războiului Rece, de Statele Unite şi URSS.

"Încurajăm Rusia să se întoarcă la respectarea obligaţiilor prevăzute în tratat şi să elimine, într-o manieră care să fie verificată, orice element interzis", a declarat oficialul, potrivit Sky News.

Cotidianul New York Times scria zilele trecute, citând surse oficiale americane, că Moscova a început din 2008 să testeze noua rachetă.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: