O vară încinsă cu rock şi B’Estfest la iarbă verde

O vară încinsă cu rock şi B’Estfest la iarbă verde

După ce anul trecut a fost suspendat, festivalul organizat de Emag!c Entertainment la Romexpo va avea loc în 2011 într-un nou amplasament - pe malul unui lac din zona Pipera-Tunari.

După ce anul trecut scenele româneşti au răsunat de nume mari ale muzicii mondiale, AC/ DC, Eric Clapton, Elton John sau Ozzy Osbourne, anul 2011, deşi aparent mai "cuminte", promite concerte cel puţin la fel de spectaculoase. Rockul este, şi de data aceasta, în prim-plan.

B’Estfest în natură

Prima veste bună vine din partea festivalului B’Estfest care, revine, pe 1, 2 şi 3 iulie, după un an de absenţă, într-un nou amplasament. Organizatorii evenimentului, Emag!c, au dat betoanele din centrul Capitalei pe verdele de pe malul unui lac umbrit de sălcii din zona Pipera-Tunari, la doar 10 minute distanţă de Piaţa Presei Libere.

Ne puteți urmări și pe Google News

Festivalul va beneficia de o scenă principală şi mai multe arene secundare, târguri de produse hand-made şi spaţii de relaxare, dar şi de concerte care pot dura până în miez de noapte. Pe scenă a fost confirmată prezenţa celor de la Skunk Anansie şi Pendulum. Iubire de la Taxi şi Roxette

Romantici, băieţii de la Taxi sărbătoresc iubirea româneşte, de Dragobete, prin lansarea celui deal şaptelea album al trupei, "Cele 2 cuvinte", pentru a cărui realizare s-a recurs la colaborări dintre cele mai surprinzătoare. Alături de Taxi, cuvinte de iubire vor mai rosti C.R.B.L., Dax, Bogdan Popoiag, Mihai Ogăşanu sau Matteo. Lor li se adaugă "cei 26" care nu se văd pe album, dar rămân în memoria colectivă ori de câte ori se aud "Cele 2 cuvinte".

Februarie se încheie în ritm de tangou cu cei trei parizieni de la Gotan Project. Sala Palatului din Capitală va răsuna, pe 28 februarie, de la orele 20.00, de ritmuri electro-tango, în concertul de revenire al trupei, pentru a patra oară, pentru a demonstra că, de fapt, vechea muzică este noua muzică.

Nu mai puţin de un deceniu au aşteptat fanii Roxette un semn de la trupa lor favorită. Anul acesta, cei doi suedezi, Marie şi Fredriksson şi Per Gessle, revin pe piaţa muzicală cu al optulea album din cariera lor, "Charm School", pe care îl vor promova în cadrul unui turneu mondial. Trupa celebră pentru hituri precum "It Must Have Been Love" sau "Joyride" are programat un concert şi în Bucureşti, pe 30 mai, la Zone Arena.

Spumă de rock

După "negocieri lungi", Marcel Avram a anunţat ca sigur concertul trupei Bon Jovi în România, pe 10 iulie, în Piaţa Constituţiei din Capitală. Desemnată pentru a treia oară consecutiv, la finalul lui 2010, drept formaţia cu cele mai multe încasări din concerte - 69 de reprezentaţii scenice şi 146,5 milioane de dolari - Bon Jovi a vândut până la mijlocul lui februarie, 10.000 de bilete, dintre care 1.500 au fost achiziţionate de fanii bulgari.

Şi Scorpions candidează pentru poziţia de trupa anului în România. Rockerii vor cânta 9 iunie 2011, la Zone Arena, într-un concert care face parte din turneul de adio "Get Your Sting And Blackout World Tour", început în 10 martie 2010 la Praga. Eveniment grandios, îl definesc organizatorii Project Events, pentru că numai din stafful tehnic al formaţiei fac parte 110 oameni.

Membrii Scorpions vor ajunge în Bucureşti cu două zile înainte de concert cu un avion privat din Budapesta, urmând ca la aeroport să fie aşteptaţi de cinci limuzine.

<iframe title="YouTube video player" src="http://www.youtube.com/embed/eesZBfTj0cU" frameborder="0" height="390" width="480"></iframe>