Studiul a fost realizat în această primăvară şi a cuprins 61 de companii multinaţionale şi locale. În prezent, scopul societăţilor este, în primul rând, să taie din cheltuieli. Ele aleg în primul rând să nu mai facă angajări (52,4% dintre cei chestionaţi) şi să îngheţe salariile (49%). Reducerile de personal reprezintă soluţia la care vor recurge 32,7% dintre firme le intervievate. Cu toate acestea, doar 8,2% dintre ele se gândesc să taie puţin din salariile şe filor. Tot peste 8% dintre firme au spus că vor reduce remuneraţi ile tuturor an ga ja ţilor.

Majorările salariale, o raritate

De asemenea, 36% dintre companii spun că vor creşte mai rar lefurile salariaţilor. Aceasta deoarece bugetele de salarii rămân pe loc, dacă nu chiar se reduc simţitor. 41% dintre respondenţi au apreciat că au la dispoziţie mai puţine fonduri pentru personal decât anul trecut, în timp ce 46% dintre aceştia menţin bugetele de salarii la nivelul din 2008. Potrivit studiului, există puţine firme (13% dintre respondenţi) care au prevăzut o sumă mai mare la capitolul personal.

În ceea ce priveşte beneficiile în funcţie de performanţă, jumătate dintre firme le vor scădea cu sub 10%, iar 43% chiar peste acest nivel. Circa 8% dintre firme intenţionează să majoreze cu 10% a cest buget. Circa 30% dintre respondenţi se aşteaptă ca firma să meargă mai prost, iar 20% spun că afacerile vor stagna.