O săptămână de relaxare la Rimini

O săptămână de relaxare la Rimini

Va povestesc vacanta mea din iulie anul trecut. Am hotarat, impreuna cu sotul meu sa mergem tot in Italia- in martie fusesem la Roma- acuma ne-am gandit sa mergem la Rimini. Am inceput deci cautarile pe internet pentru a ne pune la punct planul de vacanta( transport, cazare, obiective de vizitat etc.), caci nu am vrut sa apelam la vreo agentie de voiaj , in ideea ca vom iesi mai ieftin , desigur. Prima data am rezervat biletele de avion.

Impresii de vacanţă trimise de Mariana Daraban, pentru concursul "Câştigă o vacanţă la Praga". Puteti participa şi voi trimiţând reportaje sau simple impresii, însoţite de imagini, la adresa turism@evz. Am calatorit (pentru a doua oara )cu compania Wizz Air , la un pret absolut incredibil pentru luna iulie( bilete luate in mai)de numai 160 ron de persoana dus/ intors Bucuresti Baneasa- Venetia Treviso. De la Venetia am plecat cu trenul catre Rimini( am cautat tot de acasa pe internet si am vazut legaturile ), pretul biletului a fost de 20 euro. Am ajuns seara la 10( dupa ce la Venetia aterizasem pe la 3) , ne-am cazat la un hotel din centrul statiunii, aproape de plaja ( hotel rezervat tot pe internet, la pretul de 250 euro/ camera, 5 nopti cu mic dejun inclus). Hotelul se numeste Morri's vi-l recomand cu caldura, e micut , modest , f curat , personalul f amabil, micul dejun consistent , este aproape de plaja ,are biciclete cu care te poti plimba gratis, ce mai...noi ne-am simtit foarte bine acolo.

Despre Rimini ce sa va spun? Este o statiune foarte mare, de fapt e una dintre un lant de statiuni de-a lungul marii, nici nu-ti dai seama cand se termina una si incepe alta.O plaja imensa ,atat lunga cat si lata cu sezlonguri si umbrelute. Fiecare hotel apartine de o plaja privata( de regula cea din dreptul hotelului), daca nu e inclus in pretul hotelului, atunci costa cam 10 euro sa inchiriezi o zi intreaga 2 sezlonguri si umbreluta. 

Ne puteți urmări și pe Google News

Este de asemenea si o plaja publica unde accesul este gratuit .

Ca distractii, in afara de plimbari pe la multitudinea de magazine , terase( o masa pt 2 persoane costa cam 25-30 euro- apropo este inclusa in nota”coperta”, tacamul adica cam 1.5 euro de persoana), delfinariul este super, costa 12 euro biletul, dar se merita, spectacolul este foarte frumos, sunt discoteci pe plaja , poti sa faci plimbare cu vaporasul de-a lungul statiunilor, sau poti sa mergi la San Marino.

Noi am fost intr-o zi la San Marino, cu autobuzul costa 6 euro, distanta e de 20 km. Foarte frumos si la San Marino, casteele lor celebre , stradutele intortocheate, pline de lume.. 

Astfel am petrecut 5 zile minunate. Dar trebuia sa plecam spre casa, asa ca am facut acelasi drum inapoi,de la Rimini cu trenul la Venetia. Nu se putea sa nu ramanem o noapte si la Venetia , nu?

Tot de acasa aveam rezervat un hotel la Venetia, Hotel Canal se numeste , l-am cautat sa fie aproape de gara .Deci am ajuns cu trenul , am iesit din gara, am traversat pe pod canalul, am mai mers vreo suta de metri si am ajuns la hotel.De data asta nu a mai fost asa ieftin ( Venetia e un oras destul de scump), camera a costat cam 80 euro , tot cu mic dejun inclus. Am plecat sa vizitam Venetia. Stradute multe...turisti si mai multi , gondole( 80 euro/calatoria), am ajuns in faimoasa piata San Marco , de acolo am luat un vaporetto, cu 12 euro care ne-a plimbat tot canalul de la un capat la altul .

A doua zi de dimineata am fost la Podul Rialto , este un fel de bazar acolo, ne-am luat suveniruri pentru cei de acasa. Terase multe, pretul variaza cu cat esti mai aproape de malul apei e mai scump, in rest o medie de 15-20 euro meniul zilei.

Am plecat apoi la aeroport, costa 6 euro biletul la autocar, cam o ora a durat calatoria , si am ajuns din nou in Romania, cu gandul inca si acum dupa un an la acea vacanta.

PS In Rimini sau oriunde v-ati afla in Italia  nu uitati sa degustati inghetata, este absolut delicioasa, iar in Rimini intrati la o sala de jocuri este un aparat unde bagi fise si dansezi pe o medodie pe care ti-o alegi – pe ecranul aparatului apar versurile  ca la karaoke iar tu trebuie sa pasesti pe niste dale( ca la sotron) in ritmul muzicii, pe noi ne-a distrat la maxim aparatul acesta…incercati si voi.