Evenimentul Zilei > Actualitate > O româncă a răpit un copil britanic
O româncă a răpit un copil britanic

O româncă a răpit un copil britanic

Poliţia din Spania a arestat trei persoane suspecte în cazul răpirii unui băieţel în vârstă de cinci ani. Printre cei reţinuţi se află şi o româncă. Arestarea celor trei a avut loc ieri, după eliberarea copilului.

În ediţia de astăzi, The Times a precizat că doi dintre suspecţi ar fi angajaţi ai departamentului local de justiţie. Până la finele acestei săptămâni vor fi prezentaţi înaintea unui judecător. Cei trei arestaţi, printre care şi românca, sunt închişi într-un orăşel din nord-estul Spaniei, unde locuieşte o comunitate dezvoltată de pakistanezi emigraţi.
Numele celor arestaţi nu au fost comunicate de poliţie, iar autorităţile spaniole au evitat să ofere informaţii suplimentare cu privire la cei trei suspecţi. Băieţelul de origine britanică Sahil Saeed a fost răpit, acum două săptămâni, în timp ce se afla în vacanţă în Pakistan, din casa bunicii sale. Atacatorii l-au luat sub ameninţarea armei, nu înainte de a mai fura 1.750 de dolari şi câteva obiecte din aur.
În cele 13 zile de captivitate, răpitorii au cerut o răscumpărare de aproape 118.000 de dolari.
Pentru eliberarea micuţului au colaborat autorităţile pakistaneze şi cele britanice. Sub presiunea acestui efort comun, negociatorii i-au convins pe suspecţi să-l elibereze pe copil într-un loc public.

Se pare că micuţul se afla în vancanţă la bunici, în Pakistan, în timp ce părinţii au rămas în Marea Britanie. Rudele au precizat că acesta nu pare afectat de situaţia prin care a trecut. După ce s-a aflat despre eliberarea sa, familia din Marea Britanie, precum şi cea din Pakistan, a pregătit dulciuri tradiţionale pe care le-a oferit trecătorilor, inclusiv poliţiştilor care au păzit locuinţele.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: