Evenimentul Zilei > Actualitate > 2023, anul unei mari schimbări. Decizie luată într-un subiect controversat
2023, anul unei mari schimbări. Decizie luată într-un subiect controversat

2023, anul unei mari schimbări. Decizie luată într-un subiect controversat

Putem spune adio produselor din piele naturală pentru că începând cu 2023 va fi interzisă vânzarea şi fabricarea de noi produse din piele de animale.

Aşadar, California este acum primul stat care a interzis vânzarea și fabricarea de noi produse din blană în baza unui proiect de lege semnat ieri de guvernatorul Gavin Newsom. Este o lege care se va extinde spre toate statele lumii conform luptei pe care o duc cei care protejează animalele şi mediul. Newsom a semnat, de asemenea, o nouă lege care interzicea vânarea păsărilor pe teritoriul statului și interzicerea exploatării anumitor animale sălbatice la circ.

Noua lege a blănurilor face ilegală fabricarea, vânzarea sau distribuirea unui produs din blană în stat. Se aplică îmbrăcămintei, genților de mână, încălțămintei, papuci, căciulilor din blană.

„Abia ce am semnat #AB44, una dintre legile cele mai stringente privind apărarea drepturilor animalelor, făcând astfel din California primul stat care interzice vânzarea pieilor şi blănurilor recent vânate. Am semnat, de asemenea, un pachet de norme importante pentru a pune capăt destinului crud al multor animale”, afirmă guvernatorul Gavin Newson.

Newsom a semnat de asemenea SB-313, o lege inovatoare care interzice utilizarea elefanților, urșilor, tigrilor, maimuțelor și a altor animale sălbatice la circ. AB-128 protejează caii sălbatici și domestici din California de la sacrificare, iar AB-1260 adaugă iguane și trei tipuri de șopârlă cu interdicția de import și comercializare a animalelor moarte, notează cbs.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: