Creanţa are o valoare de 150 milioane euro.

"În cadrul procedurii de vânzare a creanţei Electrica era un termen de cinci zile în care un ofertant putea să vină cu o altă valoare. S-a prezentat unul dintre ofertanţi – Chimcomplex. Şi comisia s-a retras pentru a analiza oferta Chimcomplex şi ultima poziţie a Electrica. După şedinţa de lucru la care participă OPSPI şi Chimcomplex vom şti", a afirmat Daniel Fenechiu, citat de Agerpres.

Acesta a adăugat că în condiţiile în care oferta Chimcomplex va fi acceptată, reprezentanţii lui Dan Diaconescu vor continua negocierile şi cu această companie, în paralel.

"Dacă se vinde creanţa, vom avea alt creditor, adică Ştefan Vuza, şi vom începe negocierile cu el. Acest lucru dacă oferta este acceptată. Şi aşteptăm să se dea răspunsurile pe lucrurile încă nestabilite, cum ar fi condiţia ca pentru un an să nu se solicite insolvenţa, sa nu se sisteze furnizarea de utilităţi", a spus Fenechiu.

De ce nu a fost vândută creanţa

La licitaţia organizată în 21 septembrie pentru privatizarea combinatului Oltchim, pentru creanţa Electrica a fost depusă o singură ofertă de cumpărare, în bloc cu acţiunile, aparţinând companiei Chimcomplex.

"Preţul minim pentru care Electrica ar fi fost dispusă să vândă creanţa este mai mare decât cel oferit de Chimcomplex, deci creanţa nu se vinde în acest momento", a anunţat Remus Vulpescu, şeful OPSPI, după deschiderea plicului cu preţul minim solicitat.