Evenimentul Zilei > Actualitate > O mamă şi copilul său muşcaţi de o vulpe
O mamă şi copilul său muşcaţi de o vulpe

O mamă şi copilul său muşcaţi de o vulpe

Un adolescent de 15 ani a fost muşcat, ieri, de o vulpe, după ce cu două ore în urmă mama sa a fost adusă la spital muşcată, se pare, de acelaşi animal. Ar putea fi vorba de o vulpe turbată, iar vânătorii au pornit deja în căutarea animalului

Femeia de 36 de ani a fost muşcată prima de vulpe după ce a intrat în coteţul găinilor unde auzise zgomot. Incidentul s-a petrecut în zona numită Blidăreasa, din Bistriţa Bârgăului. Femeia şi copilul său au ajuns deja la Spitalul Judeţean din Bistriţa, secţia Boli Infecţioase, şi sunt sub tratament antirabic.
În zonă s-a dat deja alerta, oamenii bănuind că este vorba de acelaşi animal, iar agresivitatea neobişnuită ar putea indica faptul că animalul este turbat. Localnicii povestesc că animalul a dat ieri iama în mai multe curţi din apropiere.
Ocolul Silvic Bistriţa-Bârgăului, gestionarul fondului de vânătoare, a fost deja înştiinţat şi a eliberat o autorizaţie de împuşcare a animalului, iar vânătorii au pornit în căutarea vulpii împreună cu medicul veterinar. După ce va fi împuşcată, analizele de laborator vor arăta dacă animalul a fost turbat sau nu. În cazul în care vulpea are rabie, zona va intra în carantină şi toate animalele vor fi vaccinate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: