Evenimentul Zilei > Actualitate > O formă de protest a creat o modă în România. Ultima dovadă vine de la Bistrița
O formă de protest a creat o modă în România. Ultima dovadă vine de la Bistrița

O formă de protest a creat o modă în România. Ultima dovadă vine de la Bistrița

În contextul protestelor apărute în marile orașe ale României pe fondul ultimelor restricții sanitare, o formă de protest este din ce în ce mai des întâlnită.

O formă de protest a creat o modă în România. Ultima dovadă vine de la Bistrița. În prim-plan apare mitingul auto la orele serii, când mai mulți șoferi își unesc eforturile, se grupează în coloană și traversează centrul orașelor claxonând.

Recent, poliţiştii și jandarmi au intervenit miercuri noaptea la un miting auto neautorizat desfăşurat pe raza municipiul Bistriţa. La această acțiune de protest au participat aproximativ 60 de autoturisme, conform datelor transmise joi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Potrivit reprezentanților oamenilor legii, protestatarii nu şi-au motivat acţiunea, dar se poate bănui că nemulțumirile lor au legătură cu

O formă de protest a creat o modă în România.ultimele restricții sanitare

Șoferii au circulat pe mai multe străzi principale din municipiul Bistriţa cu viteză redusă, cu semnalele de avarie pornite şi claxonând continuu. În cele din urmă, polițiștii au legitimat 95 de persoane prezente la acest protest şi au aplicat amenzi în valoare de peste 48.000 de lei.

”În contextul măsurilor de prevenire şi limitare a răspândirii virusului SARS-CoV-2 şi a interdicţiei privind circulaţia după ora 22,00, au fost legitimate 95 de persoane şi au fost verificate 60 de mașini. Au fost aplicate 77 de sancţiuni în valoare de 48.065 lei persoanelor implicate.

Poliţiştii desfăşoară în continuare verificări, în vederea identificării şi altor norme încălcate de participanţii la mitingul neautorizat”, a informat IPJ într-un comunicat de presă.

Proteste față de masurilor impuse de autoritati in contextul pandemiei de COVID-19, in Piata Victoriei din Capitala.

Miercuri a fost a cincea zi în care românii au protestat faţă de restricțiile impuse de autorități. Protestele au început în weekend, iar Jandarmeria Română a comunicat că au fost date amenzi în valoare de peste 264.250 de lei.

„Permanent, pe timpul desfășurării acestor manifestații, echipele de dialog ale Jandarmeriei au adus la cunoștința participanților prevederile legale în vigoare, precum și consecințele legale ale nerespectării acestora.

444 de amenzi, 264.250 de lei

Până la acest moment, au fost aplicate organizatorilor și participanților 444 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 264.250 de lei, în principal, pentru nedeclararea manifestațiilor, desfășurarea acestora în intervalul de timp în care normele legale prevăd restricționarea circulației și permit deplasarea în afara locuinței pentru motive strict reglementate, precum și pentru nerespectarea măsurilor de protecție sanitară.

În 10 dintre cele 44 de localități în care au avut loc manifestații publice, s-a depășit numărul maxim de participanți prevăzut de lege, respectiv 100 de persoane.

Dreptul la liberă exprimare este garantat de Constituţia României şi Jandarmeria Română va asigura măsurile de ordine, astfel încât toate protestele să se desfăşoare în deplină siguranţă și va interveni ferm pentru a opri toate manifestările care tulbură ordinea publică.

În continuare, vom analiza imaginile operative pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care au încălcat legea”, au transmis recent reprezentanții Jandarmeriei Române.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.