Scandalul măștilor de protecție care nu s-au mai produs în România. Fostul director ar fi împiedicat funcționarea utilajelor

Scandalul măștilor de protecție care nu s-au mai produs în România. Fostul director ar fi împiedicat funcționarea utilajelor

Chiar dacă a trecum mai bine de un an de la începutul pandemiei, România stă la fel de prost cu privire la producția de măști.

În ciuda promisiunilor celor de la Romarm, producția de măști este sub așteptări, ținând cont că a trecut mai mult de un an, timpul nefiind un dușman.

În nota de fundamentare a proiectului prin care Romarm devenea producător de măști chirurgicale 3 PLY și măști chirurgicale N95, se preciza că se primiseră cereri urgente de furnizare a peste 5 milioane de măști, de pe piața internă și externă.

Dacă ar fi mers după schema de planificare, cei de la Romarm ar fi trebuit să producă până în ultimele 6 luni 15 milioane de măști 3PLY și un milion de măștiN95, doar că lucrurile nu stau deloc așa.

Utilajele au fost sabotate

Una dintre cauzele identificate de conducerea companiei Romarm, reprezentată de directorul general Gabriel Țuțu, ar fi fost un sabotaj din partea directorului de la UPS Dragomirești, Cristinel Necula, legat de punerea în parametri a utilajelor importate.

“Văzând că, în final, facilitatea de producție nou creată, nu îi aduce beneficiile financiare anticipate inițial, ci mai degrabă îi crește nivelul de implicare managerială și efortul lucrativ al filialei, creându-i răspunderi suplimentare, interesul pentru asigurarea managementului facilității de productie al domnului director Cristinel Necula a început să scadă semnificativ, începând efectiv să saboteze eforturile Companiei de a pune în parametri optimi de funcționare echipamentele”, a declarat Gabriel Țuțu, pentru publicația Main News.

Doar 230.000 de măști comercializate

Produsele nu pot fi deocamdată comercializate datorită prețului de producție situat peste nivelul pieței. Totuși, ROMARM a comercializat aproximativ 230.000 de bucăți unor ambasade cu sediul în România, unor firme private, precum și Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.  Cantitatea de măști produse și nevândute a fost depozitată în condiții optime de păstrare și igienă în vederea valorificării și se află în termen de garanție.

 

Recomandările noastre