O fermieră: "Oaia Alfie mi-a salvat viaţa!". Cum a ajuns o oaie erou în Anglia?

O fermieră: "Oaia Alfie mi-a salvat viaţa!". Cum a ajuns o oaie erou în Anglia?

Oaia Alfie, de la o fermă din estul Angliei, este privită ca un adevărat erou, după ce şi-a salvat proprietara, ajutând-o să descopere o tumoră la sân.

Proprietara în vârstă de 41 de ani povesteşte că, în octombrie 2010, oaia Alfie, în vârstă de şase ani, de obicei blândă, a început să fie agresivă cu ea şi să o lovească cu capul în piept. “Alfie ştie cum să se poarte de obicei. Dar, în acea zi, parcă înnebunise. A fost nevoie de trei persoane pentru a o ţine şi de a-i da un medicament", îşi aminteşte Emma Turner, proprietara. “Tot încerca să mă lovească cu capul în piept şi am crezut că este ceva în neregulă cu ea. Aşa că am decis să o duc la veterinar".

Câteva zile mai târziu, femeia a observat pe sân, în locul în care fusese lovită de oaia Alfie, o vânătaie, iar în mijlocul ei o mică umflătură, ca un nodul. Astfel că, Emma Turner a ajuns la spital, unde medicii au diagnosticat-o, în urma unei biopsii, cu cancer la sân, în stadiu incipient. “Medicii spun că dacă Alfie nuar fi reacţionat aşa, nu aş fi descoperit nodulul decât în câţiva ani când, e posibil ca boala să se fi extins deja în corp. Toată lumea din spital este convinsă de faptul că Alfie mi-a salvat viaţa", spune femeia.

Emma Turner a mai povestit pentru că mama lui Alfie a murit la naştere. Astfel că ea s-a îngrijit de ieduţ. Aceasta a avut mai multe boli, iar în primii doi ani au fost mai multe momente în care medicul veterinar nu îi mai dădea şanse. Însă, stăpâna sa l-a îngrijit cu devotament, iar acum, se pare, Alfie i-a mulţumit în felul său.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Eu i-am salvat viaţa, iar el mi-a salvat-o pe a mea", consideră femeia.

Din momentul diagnosticului, proprietara lui Alfie a trecut prin şase cicluri de chimioterapie, iar în luna aprilie a încheiat ultima serie. Vineri, Emma va fi supusă unei operaţii de mastectomie.

Între timp, stăpâna sa i-a făcut un cont pe Facebook. Acolo, toată lumea se poate împrieteni cu Alfie şi îi poate afla povestea. “Sunt mirată de câte persoane străine au aflat de Alfie, prin Facebook. Multă lume crede că gestul lui Alfie din octombrie nu a fost o coincidenţă şi că a fost eliberat. Ceea ce este şi mai ciudat, episodul de atunci nu s-a mai repeat. Cei care obişnuiesc să spună că oile sunt proaste, de obicei nu ştiu nimic despre ele. Alfie e deştept – mi-a salvat viaţa!"