O femeie şochează Marea Britanie: îşi îmbracă băiatul în haine de fată

O femeie şochează Marea Britanie: îşi îmbracă băiatul în haine de fată

Samuel, un băiat de zece ani din Marea Britanie care a intrat în această toamnă în clasa a VI-a, şi-a şocat colegii şi profesorii în prima zi de şcoală.

El a mers îmbrăcat un haine de fată: fustă cu pliuri şi buzunare decorate cu inimioare. Mai mult decât atât, Samuel, care până acum câteva luni mergea la şcoală în pantaloni şi sacou, a spus că numele său va fi, de aici înainte, Livvy.

Mama băiatului Saffron, în vârstă de 36 de ani, a spus presei britanice că alegerea aparţine fiului ei, scrie ediţia de astăzi a publicaţiei Daily Mail. "Chiar daca oamenii se uită la mine sau spun lucruri urâte, nu-mi pasă. M-am simţit fericit pentru că am putut fi eu şi nu a trebuit să pretind nimic mai mult", a spus Samuel (Livvy). Părinţii copilului au spus că fiul lor a fost o fată captivă în corp de băiat. Din acest motiv, au luat decizia de a ignora prejudecăţile societăţii şi şi-au lăsat fiul să decidă singur asupra orientării sale sexuale.

Prima zi de şcoală ca fetiţă

Ne puteți urmări și pe Google News

"În timp ce mergeam spre şcoală, în prima zi, aveam o stare de emoţie şi nervozitate. Însă, cel mai mult îmi venea să ţip «DA!»", a spus Livvy, jurnaliştilor de la Daily Mail. "Eram atât de fericită încât nu îmi mai păsa ce spune lumea despre mine", a mai spus Livvy.

O profesoară a fost cea care l-a prezentat colegilor pe Sam care, din acea zi, urma să fie Livvy. Profesoara le-a mai spus copiilor să se refere la Livvy ca la o fetiţă, să folosească genul feminin. Ea le-a mai explicat copiilor că Livvy suferă de disforie de gen, altfel spus, în mintea ei, Livvy se vede şi se simte ca o fetiţă, şi nu ca un băiat. "Am parte de toată acceptarea de care am nevoie" "Nu a râs nimeni de mine, iar băieţii m-au acceptat ca fată. Puţini dintre ei m-au mai strigat pe vechiul nume, de băiat, dar nu mă supăr, pentru că ştiu că e nevoie de timp să te obişnuieşti cu ceva nou. Am un grup mic de prieteni, fete, toate, care ar avea grijă de mine dacă mi-ar face cineva probleme, aşa că nu sunt îngrijorată. Am parte de toată acceptarea de care am nevoie", spune Livvy. Lucrurile nu stau însă aşa cum ar vrea ea să creadă. În ziua întâlnirii cu reporterii Daily Mail, nu era la şcoală, aşa cum ar fi trebuit, ci acasă. Spune că a început să se ascundă de când şi-a făcut public genul feminin, lucru care i-a transformat viaţa de familie "într-un circ". "Copilul a venit acasă şi m-a întrebat ce sunt organele genitale" Câţiva părinţi ai colegilor ei au fost atât de supăraţi că nu au fost informaţi în scris despre acest lucru înainte de începerea şcolii, încât au mers la redacţiile locale ale ziarelor să-şi verse mânia, iar povestea s-a răspândit peste tot. Unul din păriţi a spus: "Nu sunt împotriva copilului, ci împotriva faptului că li s-a cerut colegilor să îl trateze diferit şi li s-a pus un filmuleţ despre transsexuali fără acordul părinţilor. Copilul meu s-a întors acasă şi m-a întrebat ce sunt organele genitale".   Acceptarea familiei Saffron şi Phillip, părinţii lui Samuel, mai au doi copii, şi ar vrea ca lumea să ştie că nu sunt o familie de ciudaţi. "Asta este Livvy cu adevărat. Aşa s-a născut, aşa a fost dintotdeauna. Nu s-a trezit pur şi simplu dimineaţa şi a spus că vrea să fie fată", a explicat mama. "Vreau să-mi las copiii să se exprime liber, să fie cine sunt cu adevărat, nu cine vreau eu să fie", a spus Saffron.