Evenimentul Zilei > Actualitate > O criză chineză, principalul risc pentru economia globală
O criză chineză, principalul risc pentru economia globală

O criză chineză, principalul risc pentru economia globală

Şeful celui mai mare fond de investiţii german, DWS, apreciază că principalul risc pentru economia mondială îl reprezintă, în prezent, o eventuală criză economică în China, potrivit AFP.

"O criză în China ar fi mult mai periculoasă azi pentru economia globală decât una în SUA", a afirmat Klaus Kaldemorgen, şeful DWS, potrivit Mediafax. Cu toate acestea, cei mai mulţi investitori sunt atenţi la statisticile americane şi la eventualitatea unei noi crize în SUA. Şeful fondului este îngrijorat, în principal, de piaţa imobiliară chineză.

"Chinezii cumpără mai multe active imobiliare decât au nevoie. Ei speculează", a adăugat el, atrăgând atenţia asupra posibilităţii apariţiei unor vânzări masive.
China estimează pentru acest an o creştere economică de 10%, peste nivelul înregistrat în 2009, de 8,7%. Este posibil ca în 2010 China să devanseze Japonia şi să ocupe locul de a doua mare economie a lumii, după SUA, dată fiind diferenţa mare între ritmurile de creştere înregistrate de cele două state.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: