O creatoare de modă nu mai poate zâmbi din cauza unei tumori

O creatoare de modă nu mai poate zâmbi din cauza unei tumori

Celebra Lucille Lewin, cunoscută în lumea modei drept un guru care i-a ajutat pe John Galliano şi Jean Paul Gaultier să se lanseze ca designeri, a fost diagnosticată cu o tumoare care i-a afectat şi muşchii feţei. Din acest motiv Lucille Lewin, fondatoarea celebrului lanţ de magazine "Whistles", nu mai poate zâmbi, nu mai aude cu o ureche şi numai un ochi mai poate produce lacrimi.

În noiembrie 2009, Lucille început să aibă senzaţia că limba îi amorţeşte. Creatoarea de modă nu s-a impacientat, întrucât, de-a lungul anilor, a mai avut simptome ciudate care apoi dispăreau de la sine.

La scurt timp după ce a vândul lanţul de magazine "Whistles", în 2002, Lucille s-a ocupat de o agenţie de modă din Londra. Atunci au început şi alte simptome. "Ştiu că trebuia să mă duc la doctor, dar am fost atât de ocupată, încât am amânat". Lucille Lewin a ignorat semnalele de alarmă pe care i le transmitea organismul chiar şi atunci când şi-a pierdut parţial auzul la urechea dreaptă, scrie publicaţia dailymail.com.

Pentru că a ignorat simptomele, nu mai poate zâmbi şi nu mai poate plânge

Ne puteți urmări și pe Google News

În urmă cu cinci ani, s-a trezit peste noapte cu un bâzâit puternic în ureche, ca şi cum o insectă rămăsese captivă. A plecat la spital, unde medicii de urgenţă i-au dat un tratament care, după o oră, şi-a făcut efectul.

În 2009, când limba i-a amorţit cu totul, s-a dus la dentist. Medicul i-a recomandat un otolaringolog, un medic specializat pe afecţiuni ale urechii, nasului şi gâtului. Acesta din urmă i-a recomandat analize amănunţite. Acestea au arătat o tumoare care îi controla muşchii feţei.

Aproximativ 1 din 1.400 de britanici sunt diagnosticaţi cu acest tip de tumoare non-canceroasă. Dintre pacienţi, majoritatea sunt femei. Chiar dacă face tratament, starea lui Lucille nu este la fel ca înainte de boală. "În fiecare săptămână, merg şi fac acupunctură. Nu cred că zâmbetul meu va mai fi vreodată ce a fost. Doar ochiul meu drept poate produce lacrimi şi mi-am pierdut auzul pe aceeaşi parte. Astăzi, dacă ceva mă stresează, încerc să ignor, să mă detaşez. De când cu acest diagnostic, înţeleg viaţa mai bine şi apreciez mult mai bine decât înainte tot ceea ce mi se oferă", a mai spus Lucille Lewin.