Evenimentul Zilei > Justitie > Nuțu Cămătaru rămâne în pușcărie. „Pot să-mi facă dosar de trafic de inteligenţă”
Nuțu Cămătaru rămâne în pușcărie.  „Pot să-mi facă dosar de trafic de inteligenţă”

Nuțu Cămătaru rămâne în pușcărie. „Pot să-mi facă dosar de trafic de inteligenţă”

Spectacol cu Ion Balint zis Nuţu Cămătaru în sala de judecată. Vizibil afectat de încarcerarea sa, interlopul a stat trist în boxa arestaţilor aşteptând să înceapă procesul. Interlopul a spus în fața judecătorului că și-a executat pedeapsa și a cerut să fie liber. Procurorul a fost de acord cu această cerere, însă instanța a respins-o și a decis ca Nuțu Cămătaru să-și ispășească în continuare pedeapsa.

Nuțu Cămătaru a schimbat câteva impresii cu locotenenţii săi, care au venit să-i ridice moralul în sala de judecată. „La câte mi s-au întâmplat în viaţă posibil orice,” era cuprins de pesimism Nuţu Cămătaru. Şi-a revenit brusc la realitate: „S-a dus băiatul meu la şcoală?”

Haz de necazul colegului de celulă

După câteva minute iar şi-a adus aminte de problemele sale cu justiţia. „E un fel de bătaie de joc. Ce e atât de greu? Iei datele de la Jilava: sunt 6 ani o luna şi 17 zile”, se plângea interlopul. Amicii i-au ţinut isonul: „Cred ca sunt prea multe locuri libere.” Nuţu şi-a adus aminte iar de celula de la puşcăria Rahova. Se laudă că a stat singur în cameră la arest, apoi povesteşte o întâmplare haioasă. „Unul din cameră de la mine a vrut să-şi facă un ceai. S-a curentat, prostul, când a băgat fierbătorul în priză”, e cuprins de veselie. Veselia se transformă într-un râs nervos.
„Îmi iau telefon să mă asculte serviciile secrete”

Starea de veselie e întreruptă iar de melancolie. Se gândeşte la familie, la casă. „Ia zi, caii, i-ai băgat în boxe pe ploaia asta?”. „Nici nu pot să mănânc. La băiatul meu care e minor, cine s-a gândit?" Prietenii săi îi transmit că totul este sub control. Sunt îngrijoraţi că mass-media scrie ca procurorii vor să-i facă şefului lor un nou dosar penal. Nuţu iar se enervează brusc: „Pot să-mi facă de trafic de inteligenţă!”„Promit că o să-mi iau telefon acum când mă liberez ca să aibă serviciile să asculte, să ştie unde sunt,” iar se amuză Nuţu Cămătaru. Spectacolul s-a terminat atunci când a intrat completul de judecată.
Ion Balint, zis Nuțu Cămătaru, acuzat de cămătărie și proxenetism, mai are de executat două luni de închisoare din cei șase ani pe care i-a primit. Cămătaru s-a predat la începutul acestei săptămâni după ce fusese dat în urmărire generală de către polițiști.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.