Premiul cel mare la extragerea Loto 6/49 de ieri, care a depasit 7,17 milioane de euro, nu a fost castigat.

Niciun jucator din milioanele de romani care au intrat in agentii in ultima saptamana nu a ghicit toate cele sase numere – 42, 43, 18, 47, 46, 44  – o combinatie care a surprins pe toata lumea.

Astfel, cel mai mare premiu din istoria Loteriei Romane, care va depasi 8 milioane de euro, isi asteapta castigatorul la extragerea urmatoare, din 19 august.

„Daca se va juca in acelasi ritm, vom depasi cu siguranta valoarea de 8 milioane de euro la categoria I pentru tragerea urmatoare”, ne-a declarat Liliana Ghervasuc, sefa Loteriei.

Pentru tragerea Loto 6/49, Loteria romana a raportat incasari de 18,5 milioane de lei. Numarul de variante inregistrate a fost de 4.290.23, iar numarul de bilete jucate este de 1.475.781.

Liliana Ghervasuc spune ca numerele extrase ieri nu sunt surprinzatoare si doar numarul 18 a stricat ploile jucatorilor. „Se joaca tot mai mult „in linie”. Jucatorii merg pe insiruiri de genul 1, 2, 3 etc. sau 42, 43, 44 sau joaca linii pe verticala”, mai spune Ghervasuc.

Ultima data, premiul categoriei I a fost castigat in urma cu 14 saptamani, pe 6 mai 2007. Atunci, valoarea totala a castigului a fost de peste 5,6 milioane de lei.

LOVITURA

52 de milioane de euro la Euroloterie

Un britanic, a carui identitate a ramas deocamdata necunoscuta, este cu 35,5 milioane de lire sterline (52,6 milioane de euro) mai bogat, dupa ce a castigat, vineri seara, marele premiu al loteriei europene.

Loteria Euro Millions este cea mai mare competitie de acest gen din intreaga lume, care aduna noua tari – Marea Britanie, Austria, Belgia, Irlanda, Portugalia, Franta, Luxemburg, Spania si Elvetia. Cel mai mare castig al loteriei, de 183 de milioane de euro, a fost impartit de trei persoane, in februarie 2006. (Flavius Toader) 

Visuri

Marile sperante ale lui 6 din 49

Cu sapte milioane de euro mi-as face o casa, mi-as lua o masina si apoi as pune restul in banca.” „Eu cu sapte milioane de euro m-as plimba prin Spania, Italia, China si apoi acasa.”

„Cu sapte milioane imi platesc datoriile si imi fac firma.” Loto 6/49, sportul national al Romaniei, a trezit isteria in randul celor dornici de a avea un viitor stralucit fara pic de munca.

In fata oricarei agentii loto, romanul obisnuit viseaza cu ochii pironiti in hartia cu patratele roz si vorbeste despre un viitor posibil cu emotie, deznadejde, dar, de cele mai multe ori insa, cu disperare in glas.

Ieri la pranz, in fata agentiei Aviatiei din Capitala, peste 30 de persoane asteptau. „Statistic vorbind, toti cei care stau la coada se impart in doua: jumatate sunt rationali, jumatate sunt disperati. Asta e Romania”, spune sigur pe el Toma Leon. Bucuresteanul joaca la loto de la 12 ani si a calculat el ca doar o treime din ce a investit a castigat. Dar sistemul s-a ticalosit, nu se mai castiga ca pe vremuri.

„Aici vii sa dai. Ca la biserica. De aia eu spun ca…”, si isi mijeste ochii ca la impartasirea unei mari descoperiri. „… cei care lucreaza la loto sunt niste indulgente de iertare a pacatelor”. George, un alt jucator, intervine. „E dupa noroc. Eu bag doua milioane pe luna si scot uneori 20. Stiti cum e dorinta aia de a avea tot fara sa faci nimic. E ca un vierme”, explica barbatul.

S-au dus vremurile de-altadata

Si, totusi, nu toata lumea e multumita. Desi cozile la agentii sunt lungi, inventitivitatea tinde sa dispara. „Nu se mai joaca asa cum se facea odata. Pai, la ce scheme si combinatii erau, eheei…”, deplange trecutul glorios al lui 6/49  Maria Dragne, seful agentiei Aviatiei. „Acum numai cu variante simple vin.”

Adevarul despre inventivitatea romanilor in a cheltui sume enorme de bani il detine insa Ion, pensionar, iesit la paine si sa depuna o varianta simpla la agentia 34 din sectorul 1. „Ei, Doamne…, pai, daca as castiga atatia bani i-as pune pe toti la CEC.”  (Andrei Ciurcanu)