„Nu e performanţă că jucăm în semifinale”

„Nu e performanţă că jucăm în semifinale”

Stelistul Marius Stavrositu crede că „roş-albaştrii” se pot mândri doar dacă vor câştiga Cupa Cupelor.

Echipa masculină de handbal Steaua dispută astăzi (ora 18.45, în direct la Sport.ro), la Sala Polivalentă , manşa-tur a semifinalelor Cupei Cupelor, contra spaniolilor de la Fraikin BM Granollers.

Ibericii au în palmares două Cupe EHF, câştigate în 1995 şi 1996, iar „roş-albaştrii” se mândresc cu o Cupă a Cupelor, ajunsă în vitrina lor în 2006.

Neplătiţi cinci luni, se bat pentru a ajunge în finală 

Ne puteți urmări și pe Google News

Marius Stavrositu, centrul echipei Steaua, nu consideră o mare performanţă calificarea în semifinalele Cupei Cupelor, decât dacă o raportează la condiţiile în care a fost atinsă.

„Noi ne-am propus mult la începutul sezonului, dar ţinând cont că au fost multe probleme la echipă, cinci luni de zile în care nu ne-am primit salariile, calificarea în semifinalele Cupei Cupelor înseamnă totuşi ceva. Pe de altă parte, nu m-aş entuziasma prea tare dacă nu i-am elimina pe spanioli, ca să ajungem în finală şi să ne batem pentru trofeu. Asta înseamnă performanţă, să câştigi un trofeu, nu să joci o semifinală”, ne-a declarat valorosul handbalist.

Stavrositu recunoaşte că echipa sa pleacă cu şansa a doua în confruntarea cu ibericii. „Avem dezavantajul că jucăm la noi prima manşă. Ne bazăm pe suporteri, care ştiu să facă o atmosferă care te împinge de la spate. În Spania, atmosfera din tribune nu va fi de speriat. Suporterii români se implică mult mai mult în încurajarea echipei, ai lor sunt mai reci. Din punctul ăsta de vedere, le suntem superiori. Ei cred că ne bat la nivelul condiţiilor pe care le au la echipă”, ne-a mai spus Stavrositu.

Handbaliştii stelişti au traversat o perioadă critică în octombrie 2009-februarie 2010, atunci când nu şi-au primit banii şi au ajuns pe culmile disperării. „Eu am rămas la echipă din respect pentru patronul Aurel Cazacu. M-am descurcat financiar, dar unii colegi au dus-o rău. Aveau rate la bănci, datorii... Ce chef să mai aibă un sportiv să joace, să depună efort, atunci când se gândeşte că mănâncă o dată pe zi? Noi am înţeles o lună, două, pe urmă a fost greu...”.

Handbalistul susţine că steliştii sunt în acest moment cu salariile la zi. „S-a depăşit impasul, iar acum conducerea nu mai are datorii către noi. Am luat salariile, chiar dacă au fost micşorate cu 20 la sută. Nu ştim pe ce primă jucăm cu spaniolii. Domnul Cazacu e ca Gigi Becali, în privinţa asta. Dacă îi place cum ai jucat, vine şi dă mai mult. Dacă ne bat ăia cu zece goluri, nu mai luăm nimic!”, adaugă Stavrositu. „Fetele de la Oltchim primesc prea puţini bani”

Implicat în fenomen, Stavrositu consideră normală performanţa handbalistelor de la Oltchim, care se vor bate cu danezele de la Viborg pentru câştigarea Ligii Campionilor: „Pentru ele, este normal, se aştepta toată lumea la performanţă. La noi, nu prea. Cred că suma de 10.000 de euro pe care o primesc pentru calificarea în finală este mică. Fetele de la Oltchim primesc prea puţini bani”.

Steliştii au intrat în cantonament pentru disputa cu ibericii. „De obicei, nu facem cantonamente, dar acum vom intra cu 48 de ore înainte. Trebuie să ne stea capul doar la meciul ăsta. Am făcut şi studiu video la greu. Oricum, nu mergem noi în cluburi, pentru că nu avem timp. Ne mulţumim doar cu câte un banchet după victoriile mari”, a conchis Stavrositu.    

REZULTATE

Drumul până la semifinale

TURUL TREI HC Conversano (Italia) - Steaua 27-22 / 22-30 Sloga Doboj (Bosnia-Herţegovina) - Fraikin 27-40 / 25-28

TURUL PATRU Steaua - Portovik Iujnâi (Ucraina) 10-0 (la „masa verde”) / 29-33 Cimos Koper (Slovenia) - Fraikin 27-26 / 31-35

SFERTURI DE FINALĂ Steaua - Kolubara Lazarevaci (Serbia) 31-26 / 20-24 Fraikin - Tremblay en France (Franţa) 28-21 / 34-38    PALMARES ÎN CUPELE EUROPENE Steaua - o Cupă a Cupelor (2005-2006) Fraikin - două Cupe EHF (1994-1995 şi 1995-1996)