"Nu e mare diferenta intre Hagi si Oli"

"Nu e mare diferenta intre Hagi si Oli"

In cantonamentul montan din Austria, fotbalistiide la Steaua se straduiesc sa-l impresioneze pe "Rege" .

Dupa un an de „concediu” autoimpus, Hagi pare alt antrenor, mult mai linistit si mai sigur pe sine. La primele antrenamente ale Stelei, in cantonamentul de la Kaprun, „Regele” a fost mai mereu cu zambetul pe buze. „Incalzirea” incepe chiar din fata hotelului „Steingenberger”, de unde jucatorii fac deplasarea la teren pe biciclete. Putin intimidati de faima noului antrenor, fotbalistii „ros-albastri” incearca sa-l impresioneze pe Hagi la fiecare sedinta de pregatire.

Ovidiu Petre este singurul jucator care a mai lucrat cu antrenorul Gheorghe Hagi si in mandatele acestuia de la Galatasaray si de la Poli Timisoara. „Ata” a exprimat ieri un gand care le da fiori stelistilor:

„Sper ca de aceasta data sa lucram mai mult impreuna. Am colaborat bine si la Galata, si la Poli. Multi colegi m-au intrebat cum e ca om si cum lucreaza ca antrenor. Nu e mare diferenta intre Hagi si Oli. Nu s-au schimbat multe fata de ceea ce a fost inainte. Eu imi doresc sa ma pregatesc bine, sa nu ma accidentez si sa joc, fiindca in ultima vreme am cam tras chiulul”, a declarat Petre, catalogat mai mereu drept „copilul lui Olaroiu”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Internationalul crede ca principalele contracandidate la titlu in sezonul viitor vor fi Dinamo si Rapid, urmate de CFR Cluj si Poli  imisoara. Ovidiu Petre stie ce adversar nu si-ar dori in turul trei preliminar din Liga Campionilor: „N-ar fi bine sa jucam cu Fenerbahce. Pe vremea cand eram la Galata, nici incalzirea nu  puteam s-o facem pe stadionul lor, din cauza suporterilor”.

„Nu va grabiti!” Deocamdata, sedintele de pregatire de la Kaprun nu sunt spectaculoase. Prima parte a antrenamentului nu l-a prea interesat pe „Rege”, care l-a lasat „sef” pe preparatorul fizic Giani Melchiore. In acest interval de timp, Hagi a stat de vorba cu Adi Ilie si Massimo Pedrazzini la mijlocul terenului si doar a tras cu ochiul la elevii sai.

„Regele” nu ridica glasul la elevii sai decat in momentul in care acestia rateaza executii simple. Klemi Saban si Eugen Baciu au fost cei care l-au facut de cele mai multe ori sa-si puna mainile in cap. Pasele pe care le dadea Hagi in cariera de jucator reprezinta ecuatii de nerezolvat pentru multi dintre stelisti.

Hagi si-a impartit apoi elevii in doua grupe care au facut exercitii specifice de circulatie a balonului. „Alea pe jos, la firul ierbii, sunt cele mai sigure. Nu va grabiti si or sa va iasa!”, a fost sfatul transmis jucatorilor. Au urmat o noua repriza scurta de alergari si exercitii dirijate de preparatorul fizic, iar spre final - o miuta pe o jumatate de teren.

Aici Hagi nu si-a pierdut din ochi elevii si le-a dat cele mai multe indicatii. In micile pauze dintre exercitii, Hagi nu le-a dat voie elevilor sai sa fuga la bauturile racoritoare si la energizante. „Nu plecati voi. Lasati sa vi le aduca cineva! Noi mai trebuie sa si discutam”, i-a atentionat noul antrenor. Fostul international a declarat ca isi doreste un jucator valoros in linia de mijloc.

„Regele” nu scapa de turci nici in Austria Antrenamentele de la Kaprun se desfasoara pe un teren al unei scoli, aflat intr-o zona superba, unde schimbarile vremii sunt spectaculoase de la o ora la alta. De exemplu, sedinta de pregatire de ieri-dimineata a inceput pe o temperatura de maximum 15-16 grade Celsius si o ploaie scurta, dar s-a terminat pe un soare arzator. Sus, pe varful Kitzsteinhorn, inalt de peste 3.200 de metri, se vede zapada. „Asa e bine pentru pregatire, sa fie mai rece”, crede Hagi.

Pe marginea terenului, cativa turci, care s-au declarat fani Galatasaray, au venit cu un tricou pe care au reusit sa primeasca autografe de la Hagi si Adi Ilie. „Ienicerii” nu-si mai aminteau insa ca si Ovidiu Petre a aparat culorile clubului. In rest, nimeni nu parea interesat de antrenamentul romanilor.

Cativa muncitori au ridicat, cat ai clipi, un gard de plasa la marginea terenului, iar un pusti care se plimba prin zona a intrebat daca „asta e Barcelona”, derutat de asemanarea echipamentului. Raspunsul - Steaua Bucuresti - l-a dezamagit. Stelistii au aflat ieri ca cel mai important meci amical, cu ucrainenii de la Dnepr Dnepropetrovsk, echipa antrenata de fostul lor tehnician Oleg Protasov, care ar fi trebuit sa se dispute duminica, a fost anulat.

POTOLIT

Radoi renunta la aerele de lider

Mirel Radoi, jucatorul considerat liderul grupului si care, de multe ori, si-a impus punctul de vedere si in fata antrenorilor, si-a temperat pornirile de sef. Hagi e un nume prea mare pentru a se lasa dominat sau influentat de Radoi, chiar daca acesta are „libertate de exprimare” garantata de statutul de fin al lui Gigi Becali. Reprosurile lui Radoi fata de colegi nu se mai aud ca altadata.

Cand ex-constanteanul Gurita l-a tavalit destul de serios, la un duel mai aprig, capitanul n-a mai sarit ca altadata. „Mimi”, noua porecla capatata de Mihai Gurita, a scapat de furia finului, care i-a strecurat totusi cateva vorbe „dulci”. Daca multi dintre jucatori au parut relaxati, pe figura lui Radoi se citea o urma de incordare, cauzata, foarte probabil, de faptul ca si-a pierdut mult din autoritate.

Nici Hagi nu se arata dispus sa-i permita prea multe, tratandu-l ca pe oricare dintre elevii sai. Jucatorii s-au abtinut sa iasa in evidenta altfel decat prin executii, de teama posibilelor reactii negative ale noului antrenor. Nici Gigel Coman nu mai pare foarte sigur de statutul sau, dupa plecarea „tatucului” sau, Cosmin Olaroiu. Adrian Ilie se distreaza la Kaprun, „Cobra” oferind in fiecare zi adevarate recitaluri la pianul din holul hotelului.

NOU- VENIT

Africanul Emeghara, primul antrenament

Nigerianul Ifeanyi Emeghara a efectuat ieri-dimineata primul antrenament alaturi de „ros-albastri”. El a ajuns la Kaprun abia marti seara, dupa ce in ultimele saptamani a fost eroul principal al unei telenovele in care partile „beligerante” erau conducatorii Stelei si impresarii sai.

„Eme” a fost strigat sporadic de cate un coechipier, iar cel alaturi de care a facut exercitiile fizice si de relaxare a fost israelianul Klemi Saban, cu care comunica in limba engleza. In schimb, de la sedinta de pregatire de ieri-dimineata au absentat Vali Badea, Dorin Goian, Sorin Ghionea, Banel Nicolita si Vasilica Cristocea. Toti cei cinci au fost la recuperare, dupa diversele accidentari suferite in ultima vreme. Gabriel Bostina va sosi maine la Kaprun.

CUM L-A PEDEPSIT STEAUA PE ZOLI

Iasko: „M-au trimis in armata la Constanta”

Zoltan Iasko, noul antrenor al portarilor la Steaua, este prieten cu Gica Hagi de aproape 30 de ani, din 1979, cand s-au intalnit la centrul de juniori de la „Luceafarul”. Cei doi au mai lucrat impreuna la Bursaspor, la Galatasaray si la Poli Timisoara. Iasko s-a aratat deranjat ca, adesea, s-a spus ca este carat peste tot de „Rege” doar pe baza prieteniei, nu si pentru meritele profesionale.

„Ne-am imprietenit fiindca eram amandoi preocupati atunci numai de fotbal”, a explicat Iasko. Cu toata prietenia, Hagi nu l-a „iertat” si i-a marcat goluri. „Inaintea unui meci Steaua - „U” Cluj, am vorbit si i-am zis sa nu-mi faca vreo „bucurie”. Mi-a zis ca nu, dar apoi mi-a dat trei goluri. Chiar ne-am reamintit aseara, cand Gica i-a povestit lui Massimo Pedrazzini acea intamplare”, ne-a spus zambind Iasko. El n-a dorit sa vorbeasca despre calitatile si defectele noilor sai elevi - Cosmin Vatca, Cornel Cernea si Cezar Lungu -, fiindca „abia i-am cunoscut”.

Lovit de ghinion

Zoli Iasko a fost considerat in anii ‘80 drept unul dintre cei mai promitatori portari ai tarii, dar, cand ajunsese in lotul largit al echipei nationale, iar Mircea Lucescu il dorea la Dinamo, a intervenit ghinionul. „Gica Carstea de la Rapid mi-a produs o tripla fractura si am stat foarte mult timp in afara terenului”, isi aminteste Iasko.

„Si Steaua m-a dorit in acea perioada si m-a pedepsit ca n-am semnat cu ei, trimitandu-ma sa fac sase luni de armata la Constanta. Eu voiam la Steaua, dar parintii au insistat sa imi fac scoala la Cluj (n.r. - a absolvit IEFS, dar este si inginer-mecanic). Eu fiind mai mamos, i-am ascultat pe ai mei”, a incheiat noul antrenor cu portarii.