Evenimentul Zilei > Horoscop > Nu am văzut asteroidul 2004 BL86.
Nu am văzut asteroidul 2004 BL86.

Nu am văzut asteroidul 2004 BL86.

Pe 27 ianuarie s-au născut Wolfgang Amadeus Mozart, Lewis Caroll, Elmore James, Nick Mason, Ilya Ehrenberg, William Randolph Hearst Jr., Edouard Lalo, Vasile Grigore, Florin Piersic, Andrei Pavel, Narcisa Suciu.

În calendar, Aducerea moaştelor Sf. Ier. Ioan Gură de Aur şi Sf. Marciana.

În „kalendarul” poporului român, de la daci, continuă zilele Lupului.

A treia zi a Filipilor de iarnă, 27 ianuarie, se ţine pentru sănătatea copiilor, mai ales a copiilor mici. Femeile, tinerele mame, mătură prin casă cu mătura învelită în cârpe. Se ţine mai ales pentru ca bolile copilăriei să fie uşoare şi „dulci”. Dacă ziua cade duminică, se duc la biserică mici prăjituri făcute neapărat cu miere, ca să se îndulcească bolile copilăriei, să nu fie forme grave. Tinerele mame nu trebuie să se atingă de zahărul industrial, care tradiţional, este malefic, mierea naturală este benefică!

În unele cărţi de magie şi alchimie, pe care le am în bibliotecă, retranscrise şi iarăşi scrise şi adaptate, zahărul industrial, cristalizat, este denumit „cristalul alb la morţii”, iar mierea naturală, produsul harnicelor albine, „dulcele luminii solare”! Cine are diabet, ştie de ce!

Cometele, eclipsele de soare şi de lună, meteoriţii, fenomene cereşti neobişnuite vizibile cu ochiul liber sunt considerate în astrologia clasică ca prevestind lucruri nu prea bune.

Sigur, am spus întotdeauna că „astrologia este o metafizică veselă” şi că lucrurile, mai uşoare, sau mai grele, trebuie înfruntate cu zâmbetul pe buze, cu capul sus şi speranţă în inimă!

Totuşi, în pustnicia mea nu pot să nu-mi pun întrebări. Despre lume, cosmos, Dumnezeu, asteroizi, viaţă, şansă, noroc… speranţă!

Am pîndit un pic cu luneta mea Harald să prind asteroidul 204 BL86 când trecea prin dreptul norului Beehive, în Cancer. Dar, aici, în Prahova, este o ceaţă groasă şi fără spernaţă. O să treacă asteroidul, cât un munte, sper că o să treacă. Practic, a trecut prin curtea Pământului, la un milion de kilometri.

Obiectul ceresc cu un diametru de circa jumătate de kilometru ar fi fost un mesager al morţii, dacă ar fi fost pe curs de coliziune cu Pământul. La masa lui, nu arde în atmosferă, cum s-a întâmplat cu bolidul din 7 ianuarie de la noi, din România, care s-a dezintegrat în aer aproape de azimutul localităţii în care am reşedinţa.

Cred că a trecut… 2004 BL86!

Vedeţi, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, totul se poate petrece fulgerător, fără trompetele Apocalipsei, cai galbeni, îngeri şi sigilii.

Trebuie să vă spun un secret. Nu ca să vă sperii, ci ca să ştiţi adevărul. Dacă toţi savanţii, cercetătorii, astronomii, astrologii, amatorii cu telescoape s-ar uita simultan pe cer nu ar acoperi nici 3,37% din bolta cerească. Doar atât, spune NASA! Şi mai cere ceva bani de la Congres ca să mărească probabilitatea depistării la timp a unor posibili „killers”.

Buuun, să zicem că se descoperă un asteroid de vreo treizeci de kilometri diametru pe curs de coliziune cu Terra. Aţi mai văzut filmul acesta, nu?

Dar în realitate, în realitate, ce se va întâmpla? Mai bine să nu ştim…

Gândim prea mult şi simţim prea puţin!

Cu Artemios "Demis" Ventouris Roussos a mai murit o parte din tinereţea mea. Dedic, pentru bună aducere aminte, poate cea mai cunoscută melodie a lui Demis, „Rain and Tears” tuturor fetelor pe care le-am strâns în braţe dansând pe muzica lui, şi, mai ales, tuturor fetelor cu care nu am dansat, pentru că nu le-am cunoscut niciodată! Iată:  

BERBEC  Ziua de azi aduce unora dintre nativii din Berbec o schimbare în bine: un posibil câştig de bani sau o veste neaşteptată, dar plăcută.  Dar, mare atenţie la răceală şi la durerile de dinţi!

Fără frică şi fără complexe poţi rezolva azi unele situaţii personale. Domeniul sentimental e bine aspectat. Vorbeşte, explică, motivează şi poţi avea succes! Este în afara regulilor obişnuite soluţia care îţi trebuie. La vremuri de criză, trebuie o soluţie de criză!

TAUR   Aspecte favorabile atît sub aspect economic cât şi sentimental. E bine să nu pleci la drum în nicio călătorie, excursie, deplasare, expediţie etc. Nu astăzi, te expui la pericole gratuite!

Azi dai dovadă de un umor sănătos şi de o bună dispoziţie care te fac un companoin plăcut în anturaj. Acordă-ţi, totuşi, nişte pauze, menajează-te şi încercă să nu împrumuţi bani sau obiecte! Astăzi nu scoate nici un ban din buzunar. Cheltuielile facute astăzi poţi să le treci direct la pagube. Poţi să te expui în public. Fii, insa, extrem de scurt. O singura fraza este de ajuns şi evita decupajul din context.

GEMENI  Ai un talent deosebit să comunici. Eşti mai calm şi mai convingător decât de obicei, de aceea poţi să rezolvi azi unele lucrări complexe, întârziate, sau să aplanezi conflicte sentimentale.

Astăzi noul aduce nefericire şi insucces. Evita sa incepi proiecte noi, sau sa răspunzi imediat la o provocare. Lasă pe mâine. Sau pe „alta data”. Astazi, daca cineva iti zimbeste inseamna ca vrea să-ţi vânda ceva. Excepţiile întăresc regula!

RAC   Posibile probleme în familie, sau cu prietenii, cu cei din jur. Nu trebuie să-ţi faci gânduri negative pentru orice. Încearcă, zâmbind, să găseşti interese comune, să formezi alianţe!

Trebuie sa continui cu aceleasi metode verificate de pana acum, schimbarile repetate nu sunt privite cu ochi buni nici de oameni, nici de stele  Zi favorabilă corespondenţei, comunicării. O veste bună de la un  prieten.

LEU    Nu te lăsa copleşit de rutina zilnică. Drumurile scurte, loco, sunt bine aspectate, de asemenea, micile schimbări, îmbunătăţirea, în inventarul obiectelor de la serviciu sau de acasă.

Amână cu distincţie şi cu imperială bunăvoinţă orice îţi pare legat de domeniul banilor sau al poziţiei profesionale. Reflexele tale sunt bune astăzi. Totuşi, mare atenţie la posibilele accidente minore prin fier şi foc, mici tăieturi sau arsuri casnice!

FECIOARĂ   Se aproprie nişte termene, nervozitatea creşte. Fie că ai un obstacol de trecut, fie că e un prag în viaţă, sfatul meu e să te grăbeşti încet. Altfel pierzi din vedere amănunte importante!

Jupiter te protejează şi îţi indică noroc! Astăzi, mai toată ziua ţi se dă dreptate. Tragi concluzia că nu ai pierdut timpul şi că experienţa contează! Domeniul sentimental e bine aspectat! Puterea ta de concentrare pare sa-ti joace feste, asa incat este bine sa diminuezi influenta Lunii prin odihna, alimente naturale şi puţin sport.

BALANŢĂ   Ai mare nevoie să-ţi “încarci bateriile”. Un tip de energie se obţine pe seama altui tip de energie. Relaxează-te, stai de vorbă cu persoane bune la suflet, evită “vampirii energetici”!

Nu exagera cu efortul, mai ales fizic! Dacă vrei să dai zăpada, dacă ai zăpadă, ai mare grijă! La serviciu, sau acasă, te aşteaptă o mulţime de probleme, dar cu ordine şi răbdare, poţi să rezolvi o parte!  Nu pleca la drum! Poţi, şi trebuie să faci mici schimbări în structurile tale, ordonează-ţi bugetul de venituri şi cheltuieli, „cash-flow”. Nu este prea devreme să incepi să-ti faci planuri de weekend, dar, trebuie sa iei in consideratie cu mult realism resursele proprii.  Detaliile sunt mai importante, astăzi!

SCORPION   Atenţie la alergii. Astăzi problemele Scorpionilor par să să devină mai serioase. Pentru că tu le consideri aşa. Se apropie un termen şi se pare că nu ai strâns suficienţi bani.

Planetele îţi rezervă o surpriză plăcută. O veste bună, sau o întâlnire cu o persoană deosebită, care te ajută! Este rândul tău să prevalezi, să te simţi bine şi să ai încredere în viitor! Zâmbeşte, vorbeşte puţin şi ascultă mai mult! Cu mai mult efort, ambiţie şi noroc o să ajungi unde iti doresti.

SĂGETĂTOR   Ce plăcut e să te laşi purtat de valurile vieţii, să ia decizii alţii pentru tine. Sigur, decidenţii trebuie să te iubească şi să-ţi ţină partea! Tatăl tău e patron? Dacă nu, ai o problemă…

Stârneşti invidii şi gelozii! Destinul este din nou bun cu tine, ai şanse, ai noroc! Totul merge bine şi se pare că poate merge şi mai bine, evenimentele se deruleză după interesele tale! O zi plăcută, bine aspectată. Configuraţia planetelor iţi prezice relatii cordiale şi armonioase cu semnele de aer şi apa şi mai puţin favorabile cu zodiile de foc şi pamant. Chiar nu merită să te consumi pentru cineva care este superficial şi neserios!

CAPRICORN  Posibile surprize plăcute în cursul dimineţii. Cu siguranţă,  găseşti multă satisfacţie în faptul că ajuţi un prieten, pe cineva drag. Poţi îndrepta convenabil o eroare financiară din trecut.

Munca este astăzi pe primul plan.  S-au încurcat o mulţime de lucruri la serviciu. Între tine şi reuşită mai este doar un obstacol, un prag de trecut. Concentrează-te! Complotezi pentru obţinerea de mai multă libertate, să scapi de unele obligaţii de serviciu, sau de promisiunile făcute într-o relaţie.  Stelele te sfătuiesc să te odihneşti ceva mai mult azi, ba chiar să rupi ziua în două cu o siesta sud-americană, pentru ca te aşteaptă un rest de săptămănă agitată, densă şi prin urmare obositoare!

VĂRSĂTOR   Evită să te implici în orice activitate legată de autorităţi. Îţi cade pagubă, deci ai ceva de plătit, orice „afacere”  cu statul este un dezastru, pentru un om cinstit şi cu bune intenţii!

Astăzi trebuie să fii foarte iscusit şi diplomat, ca să nu fii încărcat cu sarcini suplimentare, la serviciu şi acasă. Dar zăpada (dacă ai) tot trebuie să o cureţi! Bineînţeles, nu pleca la drum! Un semn de foc te poate ajuta astăzi foarte mult. Ceva se intampla in anturajul tau. O intriga, un complot, ceva – şoapte în amurg şi întâlniri de cărvunari pe inserate. Este momentul sa pregăteşti contramasurile!  Dacă nu cumva complotiştii se sfătuiesc în secret ce cadou sa-ţi ia de ziua ta de naştere… dar dacă nu este aşa?!

PEŞTI    Ce plăcut! Toţi din jurul tău îţi zâmbesc şi vorbesc frumos. Ţi-ai găsit tonusul, stăpânirea de sine şi cei din jurul tău simt lucrul acesta, că eşti un om de încredere pe care se pot baza!

Dacă ai unele obligaţii, promisiuni de respectat, trebuie să te concentrezi ca să rezolvi astăzi. Sigur, dacă nu este vorba de drumuri! Nu te avantajează lucrurile serioase, grave, sobre! Speculatiile financiare sunt prost influenţate azi, aşa că nu este o idee prea buna să te duci la şeful tău ca să-i ceri o mărire de salariu. Nu te lua dupa cine stie ce aiureli din presă, sau de aiurea pe net, zodia ta este conservatoare şi respecta întotdeauna tradiţia. Ia lucrurile uşor şi cu mult calm!

Publicat in categoriile: Horoscop
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: