Evenimentul Zilei > Actualitate > Nou record în trafic: 40 de amenzi pe oră
Nou record în trafic: 40 de amenzi pe oră

Nou record în trafic: 40 de amenzi pe oră

Aproape 1.000 de amenzi, totalizând 120.000 de lei, şi peste 100 de permise reţinute, mare parte dintre ele pentru depăşirea coloanei de maşini oprite la semafor.

Acesta este bilanţul sancţiunilor încasate de şoferii obişnuiţi să încalce regulile pe străzile Capitalei, în doar 24 de ore cât a durat ultima „vânătoare“ organizată de poliţişti în prima zi a săptămânii.

„Au fost vizaţi, în principal, cei care depăşesc coloana oprită la semafor, cei care blochează intersecţia ori staţionează neregulamentar. Motivul: acestea sunt neregulile care paralizează complet traficul pe străzile Bucureştiului şi aşa supraaglomerate“, au precizat oficialii Brigăzii de Poliţie Rutieră.

Poliţişti la tot pasul

Prezenţa în număr mare a poliţiştilor pe principalele artere din oraş i-a iritat excesiv pe conducătorii auto indisciplinaţ i. Aşa se explică şi faptul că, în jurul orei 19.00, la intersecţia Şoselei Ştefan cel Mare cu Strada Lizeanu, un agent de circulaţie a fost lovit cu maşina de un şofer căruia i-a indicat să întoarcă, deoarece circula pe contrasens. „Conducătorul auto se afla la volanul unui Logan şi circula, pe contrasens, pe Strada Lizeanu, dinspre Strada Maica Domnului către Strada Viitorului. Nervos că poliţistul l-a obligat să întoarcă, şoferul a oprit, nu s-a mai asigurat la plecarea de pe loc şi l-a lovit cu partea dreaptă a maşinii. Agentul a primit îngrijiri medicale la Spitalul de Urgenţă Floreasca, iar şoferul s-a ales cu dosar penal“, au adăugat oamenii legii.

Acţiunile poliţiei continuă cel puţin până la sfârşitul acestei luni, în încercarea de „a curăţa“ străzile de şoferi care ignoră regulile şi blochează traficul. Astfel, şi în aceste zile, echipajele dotate cu autospeciale pe care au fost montate camere video, ajutate de motociclişti, îi vor „vâna“ cu precădere pe cei care trec pe roşu, nu acordă prioritate pietonilor, depăşesc coloanele oprite la semafor, blochează intersecţiile sau opresc neregulamentar.