Norul de cenuşă a ţintuit-o la sol şi pe Metallica

Norul de cenuşă a ţintuit-o la sol şi pe Metallica

Împiedicaţi de norul de cenuşă vulcanică să se deplaseze pe calea aerului, maeştrii heavy-metal-ului s-au aventurat în călătorii lungi şi obositoare cu autocarul şi cu vaporul pentru a-şi onora programul riguros al concertelor din turneul European pe care îl susţin.

Chitaristul Kirk Hammett le-a spus reporterilor din Vilnius, unde Metallica va susţine mâine cel de-al doilea concert, că a călătorit împreună cu toată echipa timp de 28 ore pe distanţa dintre Oslo şi capitala lituaniană,  distanţă pe care, în mod normal, ar fi parcurs-o cu avionul în maximum două ore. “Am fost deosebit de uimit să constat că autobuzele s-au schimbat foarte mult faţă de acum mai bine de 20 de ani, de la accident, când a fost ultima noastră călătorie terestră. În primul rând, sunt mult mai confortabile”, le-a spus Hammett reporterilor. În septembrie 1986, în timp ce se aflau în Suedia, în cadrul unui turneul european, basistul Cliff Burton a fost ucis într-un accident grav în care a fost implicat şi autocarul formaţiei. “Când am urcat din nou în autobuz, săptămâna aceasta, mi-am dat seama că acele amintiri triste nu au dispărut. Trebuie să mă străduiesc în continuare să îmi înving teama. Dar, specatcolul trebuie să continue”, a adăugat Hammett.

Ca-n Jules Verne

După ce a călătorit de la Oslo la Stockholm, vineri, Metallica s-a îmbarcat într-o navă a companiei Tallink cu care a ajuns la Riga, unde a susţinut concertul o zi mai târziu. De-a lungul călătoriei pe apă, trupa a avut parte şi de momente emoţionante, deoarece la bordul vasului se aflau îmbarcaţi zeci de fani care s-au confruntat, de asemenea, cu imposibilitatea de a lua o cursă aeriană.

Ne puteți urmări și pe Google News

“A fost ca o petrecere în avanpremieră”, a declarat pentru Associated Press Liga Viskinte, o lituaniană de 23 de ani, care, deşi locuieşte la Stockholm, s-a întors acasă special pentru concert. Celebra formaţie rock Metallica va susţine un concert în România pe 26 iunie 2010, în cadrul festivalului Sonisphere, care se va desfăşura la Bucureşti, pe scena Complexului Romexpo, între 25 şi 27 iunie.