Evenimentul Zilei > Politica > Norica: „Profesorul este Basescu”

Norica: „Profesorul este Basescu”

Norica Nicolai sustine ca Profesorul, personajul care apare in convorbirea dintre Omar Hayssam si procurorul Ciprian Nastasiu, ar putea fi chiar presedintele Traian Basescu.

Contraatacul Noricai Nicolai vine la o saptamana dupa ce presedintele a anuntat ca refuza numirea sa in fruntea Ministerului Justitiei.

"Acest Profesor este un om cu foarte mare altitudine in stat. Singurul personaj care are aceasta altitudine si care putea sa ii destituie pe cei trei sefi ai serviciilor secrete nu a fost decat presedintele Traian Basescu", considera Norica Nicolai.

Pe 22 iulie 2006, SRI a interceptat o convorbire intre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam. Cei doi discutau si despre un personaj numit "Profesorul". Haysam se declara multumit ca profesorul a lucrat pentru demiterea sefilor de servicii secrete si s-a aratat dispus sa iasa la lumina la un ordin al "profesorului".

Sefii serviciilor secrete si-au dat demisia la unison dupa ce sirianul Omar Hayssam, anchetat pentru rapirea a trei jurnalisti romani in Irak, a fugit din tara.

Norica, noi dovezi in mapa profesionala

Cat priveste nominalizarea ei la functia de ministru al Justitiei si acuzele care i-au fost aduse de catre Basescu, Norica Nicolai sustine ca a reusit sa obtina dosarul prin care va dovedi ca nu a inchis niciodata vreun om nevinovat.

In 1987, pe cand era procuror la Oltenita, Norica Nicolai a instrumentat un dosar de furt. Ea a semnat mandatul de arestare preventiva in lipsa pentru un anume Valerica Ionita, care avea grave deficiente neuromotorii. Vinovat era un alt Valerica Ionita.

La un control, procurorii-inspectori au constatat ca si ulterior, cand s-a descoperit adevaratul vinovat, Norica Nicolai nu l-a audiat, iar acesta a fost condamnat fara sa se inceapa urmarirea penala.

Senatorul liberal neaga si informatiile potrivit carora Traian Basescu ar refuza numirea sa, pentru ca ar putea scoate la iveala date compromitatoare pentru presedinte.

Cititi si:

Ministrul "2 in 1"