Evenimentul Zilei > Actualitate > Noile tulpini de coronavirus, responsabile pentru valul trei. Care sunt temerile
Noile tulpini de coronavirus, responsabile pentru valul trei. Care sunt temerile

Noile tulpini de coronavirus, responsabile pentru valul trei. Care sunt temerile

Noile tulpini de coronavirus sunt responsabile pentru valul trei al pandemiei de coronavirus care este pe cale să se manifeste și la nivelul statelor europene.

Noile tulpini de coronavirus responsabile pentru valul trei al pandemiei

Al treilea val de COVID-19 apare din cauza noilor tulpini ale coronavirusului. Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a subliniat că noile tulpini de COVID-19 reprezintă un risc pentru apariţia unui al treilea val de infecţii.

Germania trebuie să procedeze cu atenţie astfel încât să nu fie necesară impunerea unui nou lockdown la nivel national. Angela Merkel a vorbit pe acest subiect într-un interviu publicat în Frankfurter Allgemeine Zeitung, relatează Reuters.

„Din cauza (tulpinilor), intrăm într-o nouă fază a pandemiei, din care ar putea apărea un al treilea val, a spus Merkel.

Potrivit spuselor sale, o astfel de situație trebuie gestionată cu atenție, astfel ca al treilea val să nu închidă Germania.

„Aşadar, trebuie să procedăm cu înţelepciune şi atenţie, astfel încât un al treilea val să nu necesite un nou lockdown în toată Germania”, a subliniat cancelarul german.

Vaccinurile AstraZeneca sunt eficiente

Angela Merkel a vorbit și despre vaccinul AstraZeneca pe care îl consideră un vaccin de încredere, eficient și sigur.

„Autorităţile ne spun că acest vaccin poate fi de încredere. Atât timp cât vaccinurile sunt insuficiente cum sunt acum, nu poţi alege cu ce vrei să fii vaccinat”, a menţionat Angela Merkel.

Cancelarul Germaniei a făcut aceste comentarii în contextul germanii evită acest tip de vaccin. Astfel, din cele peste 1,4 milioane de doze, distribuite în Germania, doar 239.000 au fost administrate până marți.

Noile tulpini de coronavirus responsabile pentru valul trei

Zilele trecute, Angela Merkel le-a vorbit parlamentarilor din Partidul Conservator despre cel de-al treilea val al pandemiei. Conform unor surse citate de Reuters, Angela Merkel a spus că Germania a intrat în cel de-al treilea val al pandemiei de coronavirus.

„Acum suntem în al treilea val”, a afirmat Angela Merkel.

Potrivit surselor Reuters, cancelarul german a avertizat că orice relaxare a restricțiilor trebuie să se facă treptat. Germania a introdus noi restricții la finalul anului trecut. Acestea au fost prelugite până pe 7 martie.

Autoritățile au decis închiderea afacerilor neesențiale și au introdus controale la frontierele cu Austria şi Cehia.