Evenimentul Zilei > International > Germania: Angela Merkel propune un plan în trei etape pentru ridicarea restricțiilor
Germania: Angela Merkel propune un plan în trei etape pentru ridicarea restricțiilor

Germania: Angela Merkel propune un plan în trei etape pentru ridicarea restricțiilor

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, propune un plan în trei etape pentru ridicarea restricțiilor. Propunerea a fost făcută în cadrul unei reuniuni a conducerii Uniunii Creștin-Democrate.

Angela Merkel a propus un plan în trei etape pentru ridicarea restricțiilor

Cancelarul german Angela Merkel a propus un plan în trei etape pentru ridicarea restricţiilor, legate de intensificarea activităţii de testare la COVID-19, a declarat şefa executivului de la Berlin într-o reuniune a conducerii Uniunii Creştin-Democrate (CDU), transmite Reuters .

Angela Merkel doreşte să redeschiderea treptată a societăţii germane. În viziunea ei se începe cu extinderea numărului de contacte personale. Apoi ar urma redeschiderea şcolilor şi colegiilor vocaţionale. În a treia fază, ar urma să fie deschise activităţile sportive, restaurante şi cultură, potrivit participanţilor la reuniune.

Germania a extins până la 7 martie restricţiile pentru limitarea răspândirii COVID-19. Însă școlile elementare şi creşele din 10 landuri au început reluarea activităţii, iar saloanele de cosmetică se vor redeschide săptămâna viitoare.

Germania a raportat luni 4369 de noi cazuri și 62 de decese

Deşi numărul cazurilor de COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni, rata incidenţei pe şapte zile încă este situată la 60 de cazuri la 100.000 de locuitori. Germania a raportat luni 4.369 de noi cazuri şi încă 62 de decese cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore.

Începând de marţi, Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului german, va convoca un grup de lucru pentru a propune un plan pentru următoarea întâlnire a guvernului federal cu şefii executivelor celor 16 landuri, prevăzută pentru 3 martie, mai precizează sursa citată.

Ministru Sănătății german a reluat apelul ca guvernul să ofere gratuit teste rapide de la 1 martie

Ministrul sănătăţii german Jens Spahn şi-a reluat apelul ca guvernul să ofere gratuit teste rapide începând de la 1 martie.

Campania de vaccinare anti-COVID-19 din Germania a fost afectată până acum de probleme în furnizarea vaccinului. Duminică, în Germania, erau administrate doar puţin peste 5 milioane de doze.

Ministrul sănătăţii federal şi miniştrii sănătăţii din landuri vor decide luni dacă profesorii şi educatorii vor avea o prioritate mai mare la vaccinare.

Ministrul sănătăţii Christine Lambrecht a evocat posibilitatea ridicării restricţiilor pentru persoanele vaccinate anti-COVID-19, de îndată ce vor exista mai multe informaţii despre eventuala prevenire a transmiterii bolii.