În această după-amiază va fi dat startul audierilor miniștrilor propuși pentru cabinetul Ungureanu în comisiile reunite de specialitate.

"Birourile reunite au stabilit programul audierilor pentru ziua de astăzi (miercuri – n.r.), începând de la ora 14,00 până la ora 22,00, printr-o rotaţie, în aşa fel încât comisiile care au mai mulţi miniştri de audiat să poată să îi audieze. Mâine (joi – n.r.) are loc şedinţa comună a celor două Camere pentru prezentarea programului noului Guvern şi votul de învestitură, vot secret cu bile", a anunțat senatorul PDL, Petru Filip.
Opoziția nu va participa la lucrări

Retrași din Parlament, senatorii și deputații partidelor aflate în Opoziție nu vor participa nici la audierile miniştrilor în comisiile parlamentare şi nici la plenul reunit al Parlamentului.
Astfel, este foarte probabil, ca în unele comisii, Puterea să aibă probleme cu asigurarea cvorumului de lucru. Referitor la acest aspect, Petru Filip a explicat că
 miniştrii vor fi audiaţi şi se va da un vot, indiferent de numărul parlamentarilor prezenţi la şedinţele comisiilor.

"Cel puţin din ce am văzut, această audiere în comisii e o chestiune nu absolut necesară privind cvorumul în situaţia în care Opoziţia nu vrea să participe la audierea miniştrilor. Ca atare, plenul de mâine va fi suveran. Oricum se va discuta în fiecare comisie în parte, se va da un vot şi se va consemna câţi au fost prezenţi la lucrările comisiilor şi câţi au votat. Va fi o realitate care va fi consemnată", a arătat Petru Filip.
Unii reprezentanți ai puterii susțin însă că există o decizie a Curții Cosntituționale care prevede că Regulamentul celor două Camere este constituțional atât timp cât asigură funcționarea acestora, iar într-o situație importantă ca aceasta, respectiv validarea noilor miniștri, se vor putea prevala de această prevedere.