Evenimentul Zilei > Monden > Noi probleme pentru „Prințul silicoanelor”. A fugit din țară, dar „țepele” au rămas
Noi probleme pentru „Prințul silicoanelor”. A fugit din țară, dar „țepele” au rămas

Noi probleme pentru „Prințul silicoanelor”. A fugit din țară, dar „țepele” au rămas

„Prinţul silicoanelor” este acuzat că a operat ilegal și prost, a ucis o pacientă, a fugit din țară, dar continuă să facă victime. După persoanele fizice, acum furnizorul de energie electrică a decis să îl dea pe Kasem pe mâna judecătorilor, pentru o ţeapă consistentă la factură.

Kasem Abu Bakr, supranumit „Prinţul silicoanelor” a operat ilegal și prost, a ucis o pacientă, a fugit din țară, dar continuă să facă victime. După persoanele fizice, acum furnizorul de energie electrică a decis să îl dea pe Kasem pe mâna judecătorilor, pentru o ţeapă consistentă la factură.

Primul termen nu a fost încă stabilit, însă există slabe şanse ca Bakr să se prezinte în faţa judectătorilor, în condiţiile în care a fugit de câţiva ani din ţară şi şi-a deschis o nouă afacere în Emiratele Arabe Unite. De acolo, Kasem a deschis un proces în care solicită anularea deciziei nr. 67/2018, prin care Colegiul Medicilor îi retrăgea dreptul de liberă practică, după ce, în 2011 chirurgul a „operat” o pacientă până ce aceasta a decedat.

De altfel, Colegiul Medicilor din România este cel care l-a ajutat pe arab să opereze ilegal timp de cinci ani, apelând la o strategie ingenioasă. În 2013, CMR i-a ridicat lui Kasem dreptul de liberă practică, pentru uciderea unei paciente. La scurt timp, doctorul a contestat decizia, iar CMR s-a făcut că „uită” de dosar timp de cinci ani, oferindu-i ocazia de a-şi exercita profesia de medic.

„Ancheta disciplinară nu este o anchetă publică, iar persoanele care au calitate de parte în dosar sunt strict delimitate de lege. (…) Referitor la punctul 3 din solicitare, respectiv termenul legal de soluţionare al contestaţiei, precizăm că nu există un termen limită stabilit de lege”, explica, la momentul respectiv, dr. Gheorghe Borcean, vicepreşedinte al Colegiului Medicilor din România (CMR).

Aşa că, graţie contestaţiei din vara lui 2013, Kasem a operat până în 2018, când Colegiul Medicilor i-a respins cererea. Cu acordul CMR, care nu a avut timp să analizeze situaţia.

Lina Sadoveanu, o femeie de 56 de ani, a murit la numai 36 ore de la operaţie, în ianuarie 2011. Atunci, femeia s-a dus la centrul medical Tul Karem pentru o intervenţie chirurgicală de eliminare a varicelor. Operaţia a decurs bine, dar femeia nu a fost mulţumită. După câteva zile, ea s-a prezentat la control iar tatăl „prinţului silicoanelor” i-a explicat că ar fi oportună şi efectuarea unei intervenţii de înlăturare a ţesutului adipos din zona coapselor, la operaţie urmând să participe şi fiul său, specializat în acest tip de intervenţii.
În realitate, Kasem era medic rezident, şi nu specialist. Convinsă să mai facă o operaţie, femeia s-a prezentat la cabinetul doctorilor arabi pe 23 martie pentru procedura de lipoliză cu laser. La clinica era doar Kasem, tatăl său fiind plecat în Iordania unde participa la o conferinţă. După trei ore, „doctorul” a extras câteva kilograme de grăsime. În ciuda faptului că femeia se simţea rău şi voma, Kasem a trimis-o acasă după numai două ore de la terminarea intervenţiei. Cum durerile şi starea de rău au continuat, soţul femeii l-a sunat pe medic, iar acesta l-a liniştit: „Sunt reacţii normale”.
Apoi nu a mai răspuns la telefon. Într-un final, soţul ei a chemat salvarea. Era însă prea târziu. Lina Sadovean a decedat în braţele medicilor de pe ambulanţă. Pentru a muri în chinuri, plătise 6.000 de euro, scrie spynews.ro.