Evenimentul Zilei > Politica > Noi decapitări în PSD după alegerile locale
Noi decapitări în PSD după alegerile locale

Noi decapitări în PSD după alegerile locale

Comitetul Executiv (CEx) al PSD Suceava, a decis, sâmbătă, dizolvarea Biroului Permanent al Organizaţiei municipale Suceava, în urma rezultatelor slabe de la alegerile locale. Măsura vine după ce 6 lideri judeţeni PSD şi-au pierdut funcţia din cauza scorului din alegeri.

Potrivit sursei citate, la reuniunea CEx al PSD care s-a desfăşurat în oraşul Frasin s-a stabilit că urmează să se constituie un birou politic interimar care să gestioneze activitatea organizaţiei până la alegerea unei noi conduceri.

Organizaţia municipală PSD Suceava l-a avut ca lider în ultimii ani pe senatorul Ovidiu Donţu, care a demisionat din funcţie după ce nu şi-a atins obiectivul de a câştiga alegerile pentru funcţia de primar în municipiul reşedinţă de judeţ.

PSD nu a mai câştigat funcţia de primar al municipiului Suceava din anul 2000.

Totodată, CEx al PSD a aprobat dizolvarea organizaţiilor locale din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului şi numirea preşedinţilor interimari, respectiv Gheorghe Apetrii, Adrian Posa şi Nicolae Cazacu.

La solicitarea unor preşedinţi de organizaţii locale s-a supus votului şi s-a aprobat retragerea sprijinului politic unor consilieri locali aleşi pe listele PSD, ca urmare a încălcării unor prevederi statutare.

Este vorba despre patru consilieri locali care au fost excluşi din partid şi vor fi înlocuiţi în consiliile locale cu supleanţi de pe lista PSD.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: