Ninsoare la început de vară, în Hawaii

Ninsoare la început de vară, în Hawaii

Vârful muntelui Mauna Kea din Hawaii a fost acoperit cu zăpadă. Pentru sezonul de iarnă este un fenomen normal, însă, ninsoarea de acum câteva zile a luat prin surprindere locuitorii insulei.

Vârful Mauna Kea (4.205 metri înălţime), de pe Insula Mare, a fost traversat de o furtună puternică, în urma căreia solul a fost acoperit de un strat de zăpadă de câţiva centimetri.

În limba hawaiiană, Mauna Kea se traduce prin "muntele alb". Este unul dintre cei cinci vulcani care formează insula Hawaii. Nu este un vulcan activ, iar cel mai înalt punct al său se ridică la 4.205 de metri altitudine. Ca o particularitate, este cel mai înalt munte din lume. De la nivelul mării măsoare peste 4.000 de metri, însă, baza sa se află la 6.000 de metri sub Oceanul Pacific. Astfel, ajunge la peste 10.000 de metri.

Pam Akao a fost unul dintre cei aproximativ 7.000 de locuitori ai oraşului Waimea, surprinşi de ninsoare. "Nu ştiu dacă este vorba despre schimbările climatice sau despre altceva, dar nu ne-am aşteptat la ninsoare în luna iunie", a mai spus Pam Akao.

Ne puteți urmări și pe Google News

Drumul principal de acces pe Mauna Kea a fost oprit în weekend, dar duminică după-amiază a fost redeschis traficului.

Între timp, la poalele muntelui, temperatura era de 27 de grade Celsius.

<iframe width="620" height="349" src="http://www.youtube.com/embed/YLtpxQxvnuY" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>